ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alpha: Ποια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πώς αξιολογούν την κυβέρνηση - Τι λένε οι πολίτες για τα ελληνοτουρκικά – Πώς κρίνουν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Δημοσίευση 15 Οκτωβρίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 15 Οκτωβρίου 2020, 20:53
Δημοσκόπηση Alpha: Ποια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πώς αξιολογούν την κυβέρνηση - Τι λένε οι πολίτες για τα ελληνοτουρκικά – Πώς κρίνουν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής
Facebook Twitter Whatsapp

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες ζητούν διάλογο με την Άγκυρα. Τι απαντούν για κορωνοϊό, μάσκες και εμβόλια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγάλο προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της MARC που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ. Την ίδια στιγμή, οι πολίτες ζητούν διάλογο με την Άγκυρα. Τι απαντούν για κορωνοϊό, μάσκες και εμβόλια. Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN, η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα 15,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της MARC

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της MARC, η ΝΔ συγκεντρώνει το 39,2% έναντι 19,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 19,7 μονάδων. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 6,5%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση 3,3% και το ΜέΡΑ25 2,5%. Στο 13,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος, το 3,6% απαντά πως δεν θα ψηφίσει. Στο 3,9% το λευκό/στο 2,7% στο άκυρο.

Η αξιολόγηση της κυβέρνησης

Θετικά κρίνει το 31,8% των ερωτηθέντων το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 29,9% μάλλον θετικά. Αρνητικά κρίνει από την άλλη τα κυβερνητικά πεπραγμένα το 23,1%, ενώ μάλλον αρνητικά το 13,4%.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

Τι δηλώνουν για ελληνοτουρκικά και δίκη Χρυσής Αυγής

Το 54,2% θέλει επιμονή στο διάλογο με την Άγκυρα, ενώ το 39,7% ζητεί πιο σκληρή στάση κατά των τουρκικών προκλήσεων.

Το 78,9% απαντά πως μάλλον ικανοποιήθηκε για τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ το 8,1% δηλώνει πλήρως ικανοποιημένο. Από την άλλη το 5,4% δηλώνει πως σίγουρα δεν ικανοποιήθηκε ενώ το 2,4% μάλλον δεν ικανοποιήθηκε.

Ανησυχία για τον κορωνοϊό

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ανησυχεί για τον κορωνοϊό. Και αυτό γιατί το 35,6% των ερωτηθέντων ζητεί πιο αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού, ενώ το 39,2% εκτιμά τα μέτρα είναι αυτά που αρμόζουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το 19% απαντά πως είναι πολύ αυστηρά τα μέτρα που αποφασίστηκαν.

Το 67,2% συμφωνεί απόλυτα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ το 7,7% μάλλον συμφωνεί. Το 19,8% διαφωνεί, ενώ το 3,8% μάλλον διαφωνεί.

Το 32% σίγουρα θα κάνει το εμβόλιο εάν βγει, το 17,7% μάλλον θα το κάνει. Στον αντίποδα, το 30,2% απαντά πως δεν θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 10,8% απαντά πως μάλλον δεν θα κάνει εμβόλιο.

Το 50,3% απαντά πως είναι αισιόδοξο για το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ το 43,8% δηλώνει απαισιόδοξο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr