ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση ακροδεξιού σε γυναίκα στη Μυτιλήνη: Δεν έχουμε τελειώσει με το φαινόμενο του χρυσαυγιτισμού

Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 17 Οκτωβρίου 2020, 16:32
ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση ακροδεξιού σε γυναίκα στη Μυτιλήνη: Δεν έχουμε τελειώσει με το φαινόμενο του χρυσαυγιτισμού
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο δράστης έχει παλαιότερα παραπεμφθεί σε βαθμό κακουργήματος για το πογκρόμ εναντίον προσφύγων στη πλατεία Σαπφούς τον Απρίλιο του 2018 αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σοκαριστικό περιστατικό με την επίθεση ενός ακροδεξιού σε γυναίκα το βράδυ της Παρασκευής στη Μυτιλήνη αναφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εχθές το βράδυ επιβεβαιώθηκε από σχετική ιατροδικαστική εξέταση ο άγριος ξυλοδαρμός νεαρής γυναίκας από γνωστό επαγγελματία της πόλης της Μυτιλήνης, εκλεγμένο μέλος της κοινότητας Μυτιλήνης με τους Ελεύθερους Πολίτες και αναφερόμενο από τον ίδιο ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο δράστης έχει παλαιότερα παραπεμφθεί σε βαθμό κακουργήματος για το πογκρόμ εναντίον προσφύγων στη πλατεία Σαπφούς τον Απρίλιο του 2018, και όπως φαίνεται συνεχίζει τη δράση του ανενόχλητος, καθώς έπειτα από 2,5 χρόνια η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει και δεν έχει απονεμηθεί δικαιοσύνη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει: 

«Με τον χθεσινό ξυλοδαρμό της νεαρής γυναίκας από τη Μυτιλήνη αποδεικνύεται από ένα ακόμα περιστατικό ότι μπορεί η Χρυσή Αυγή να καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, όμως με τα φαινόμενα χρυσαυγιτισμού δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.

Καλούμε τη ΝΔ να απαντήσει αν ο συγκεκριμένος δράστης ήταν και παραμένει μέλος της και αν καταδικάζει παρόμοιες ρατσιστικές και αυταρχικές πρακτικές ή συνεχίζει να τους δίνει κάλυψη».