ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για «εκλογές» στα Κατεχόμενα: Να συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση της Κύπρου

Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 19 Οκτωβρίου 2020, 10:41
Τσίπρας για «εκλογές» στα Κατεχόμενα: Να συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση της Κύπρου
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Δείτε το tweet του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις εκλογές στα Κατεχόμενα. Το μήνυμα που επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Κυπριακό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρέμβαση με αφορμή τις «εκλογές» στα Κατεχόμενα και τη νίκη του εκλεκτού του Ερντογάν Ερσίν Τατάρ έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι προοδευτικές δυνάμεις της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας πρέπει να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα για επανένωση του νησιού» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η προσήλωσή μας σε δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ και του πλαισίου Γκουτέρες πρέπει να παραμείνει αταλάντευτη».

Θυμίζουμε πως ο εκλεκτός της Άγκυρας είναι ο νέος κατοχικός ηγέτης. Ο Ερσίν Τατάρ επικράτησε του Μουσταφά Ακιντζί στον δεύτερο γύρο των παράνομων εκλογών των κατεχομένων της Κύπρου. Ο Τατάρ έλαβε ποσοστό 51.74%  ενώ ο Ακιντζί έλαβε 48.26%.

Το μήνυμα του νέου τουρκοκύπριου ηγέτη στους ελληνοκύπριους

«Tείνω χείρα ειρήνης, χείρα φιλίας προς τον ελληνοκυπριακό λαό. Είμαι έτοιμος να καθίσω στο τραπέζι και να οδηγήσω σε αποτέλεσμα το Κυπριακό στη βάση των πραγματικοτήτων. Πιστεύω ότι η κατάληξη του Κυπριακού σε αποτέλεσμα, θα εξασφαλίσει μεγάλο όφελος στην περιοχή μας, θα καταστεί παράδειγμα για τη διεθνή κοινότητα και θα είναι ωφέλιμο για τους δύο λαούς και τα δύο κράτη. Πιστεύω ειλικρινά ότι μαζί με την κατάληξη του Κυπριακού σε αποτέλεσμα, θα αναπτυχθούν οι σχέσεις Τουρκίας - Ελλάδας», δήλωσε ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

«Δεν θα είναι δύσκολο να καθίσουμε στο τραπέζι και να φτάσουμε σε μια συμφωνία, αν οι Ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες φίλοι μας διαβάσουν σωστά τις στρατηγικές, οικονομικές και κοινωνικές ισορροπίες λαμβάνοντας υπόψη το μέλλον. Αν δεν το κάνουν αυτό και συνεχίσουν την αδιάλλακτη στάση τους, να ξέρουν ότι δεν θα παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα και θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα του λαού μας» υποστήριξε ο κ. Τατάρ, μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος.