ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερολίνο: Συνεχίζουμε τη διαμεσολάβηση για απευθείας συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας

Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 19 Οκτωβρίου 2020, 14:26
Βερολίνο: Συνεχίζουμε τη διαμεσολάβηση για απευθείας συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζονται οι γερμανικές προσπάθειες «πάντα με στόχο να καταστούν εφικτές απευθείας συνομιλίες για τα θέματα που τίθενται στην ανατολική Μεσόγειο».

Η διαμεσολαβητική προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζεται, με στόχο τις απευθείας συνομιλίες των δύο πλευρών, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται εδώ και πολλές εβδομάδες σε επαφή τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Τουρκία, πάντα με στόχο να καταστούν εφικτές απευθείας συνομιλίες για τα θέματα που τίθενται στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται», δήλωσε ο Κρίστοφερ Μπούργκερ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί επί του παρόντος να ανακοινώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες συνομιλιών Γερμανών αξιωματούχων.

Ο κ. Μπούργκερ επιφυλάχθηκε ακόμη να τοποθετηθεί, αφού ενημερωθεί, σχετικά με το νέο σχέδιο έρευνας και διάσωσης που παρουσίασε το Σάββατο η Τουρκία, το οποίο γνωρίζει, όπως διευκρίνισε, μόνο από τα ΜΜΕ.

Πάντως η Άγκυρα όχι μόνο δεν δείχνει διάθεση αποκλιμάκωσης αλλά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας απειλεί να στείλει γεωτρύπανο στις περιοχές που κινείται ήδη το Oruc Reis.