ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Γεωργιάδη για τα μέσα μαζικής μεταφοράς: Ερειστικός απέναντι στους πολίτες

Δημοσίευση 22 Οκτωβρίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2020, 15:17
Κορωνοϊός - Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Γεωργιάδη για τα μέσα μαζικής μεταφοράς: Ερειστικός απέναντι στους πολίτες
Photo: INTIME
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον κ. Γεωργιάδη που πριν από λίγους μήνες δήλωνε για τον κόσμο που βρέθηκε σε απόγνωση εν μέσω πανδημίας: “τι να κάνει τη ρευστότητα; Πόσο να φάει; 300 κιλά να γίνουν;”», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η κυβέρνηση άφησε απροετοίμαστη τη χώρα και το ΕΣΥ στη δίνη του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που καλούνται να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας στοιβάζονται καθημερινά στα ανύπαρκτα δρομολόγια των δημοσίων συγκοινωνιών και ο κ. Γεωργιάδης με απύθμενο θράσος διερωτάται «τι να τα κάνουμε 1000 επιπλέον λεωφορεία; Να τα κάνουμε βόλτα στο Σύνταγμα;», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ίδια ώρα η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μίλησε ξεκάθαρα για τις κυβερνητικές ευθύνες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: «Πρέπει να το κάνεις εύκολο στον άνθρωπο που είναι αναγκασμένος να στιβάζεται στα ΜΜΜ για να πάει στη δουλειά του. Εκεί που υπάρχει ευθύνη του κράτους δεν υλοποιούνται τα μέτρα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει με πυρά κατά του κ. Γεωργιάδη:

«Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον κ. Γεωργιάδη που πριν από λίγους μήνες δήλωνε για τον κόσμο που βρέθηκε σε απόγνωση εν μέσω πανδημίας: “τι να κάνει τη ρευστότητα; Πόσο να φάει; 300 κιλά να γίνουν;”»

«Όμως δεν περιμέναμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και να φτάσουν στο σημείο να είναι τόσο ερειστικοί και θρασείς απέναντι στους πολίτες που καθημερινά διακινδυνεύουν την προσωπική τους υγεία για να πάνε στις δουλειές τους», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Λινού, μιλώντας στον Alpha 98,9 και το «Χωρίς Μάσκα», με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή, αναφορικά με τα μέσα μεταφοράς υποστήριξε: «Πρέπει να γίνει η εφαρμογή των μέτρων εφαρμόσιμη. Πρέπει να το κάνεις εύκολο στον άνθρωπο που είναι αναγκασμένος να στιβάζεται στα ΜΜΜ για να πάει στη δουλειά του. Εκεί που υπάρχει ευθύνη του κράτους δεν υλοποιούνται τα μέτρα».