ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: «Προληπτικές μαστογραφίες: Ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο ΣΥΡΙΖΑ…»

Δημοσίευση 25 Οκτωβρίου 2020, 18:00 / Ανανεώθηκε 25 Οκτωβρίου 2020, 18:50
Κικίλιας: «Προληπτικές μαστογραφίες: Ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο ΣΥΡΙΖΑ…»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Απάντηση στον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας, για τα όσα είπε στη Βουλή, σχετικά με την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προπαγάνδα σε ένα ευαίσθητο θέμα και τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι μπορεί να είχε εξαγγείλει τις δωρεάν μαστογραφίες αλλά «ξέχασε» να τις κάνει πράξη.

«Η νέα απόπειρα προπαγάνδας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά στο ευαίσθητο θέμα των προληπτικών μαστογραφιών, αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το είπε, αλλά πάλι «ξέχασε» να βρει τα λεφτά για να το κάνει.

Πιο συγκεκριμένα, παρότι προβλέπεται στον Ενιαίο Κανονισμό Παρόχων Υγείας (ΕΚΠΥ), προληπτική μαστογραφία με 0% συμμετοχή, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προβλέψει χρηματοδότηση γι’ αυτό. Έτσι δεν συνταγογραφούνταν προληπτικές μαστογραφίες, αλλά μόνο διαγνωστικές με 15% συμμετοχή των ασφαλισμένων» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας αρχικά και συνέχισε:

«Το 2019 οι εξετάσεις – προληπτικές και μη – που πραγματοποιήθηκαν για τον πληθυσμό-στόχο των 210.000 γυναικών ηλικίας 49-51 ετών, ήταν μόλις 23.266, ποσοστό 11% του πληθυσμού.

Από αυτές τις μαστογραφίες, μόλις οι 6.241 πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου. Δηλαδή, μόλις 3 στις 100 γυναίκες του πληθυσμού-στόχου έκαναν προληπτική μαστογραφία!

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισαν ξεχωριστό προϋπολογισμό για την πρόληψη, ο οποίος θα αυξάνεται κάθε χρόνο, ώστε να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός-στόχος.

Γι’ αυτό και φέτος, όλες οι γυναίκες 49 και 50 ετών θα κάνουν δωρεάν προληπτικές μαστογραφίες.

Λένε ψέματα χωρίς ντροπή στον ελληνικό λαό.

Αλλά βέβαια, ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο ΣΥΡΙΖΑ…».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr