ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για ποινικοποίηση των αμβλώσεων στην Πολωνία: Οφείλουμε να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη

Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 27 Οκτωβρίου 2020, 11:24
Τσίπρας για ποινικοποίηση των αμβλώσεων στην Πολωνία: Οφείλουμε να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Πολωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη οφείλουμε να δώσουμε από κοινού αγώνα για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσουνάμι αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Πολωνίας που έκρινε αντισυνταγματικές τις αμβλώσεις λόγω προβλημάτων στην ανατομία του εμβρύου, οι οποίες αποτελούν τον βασικό λόγο για τις νόμιμες αμβλώσεις στη χώρα.

Για μια πράξη «σκοταδισμού» που γυρίζει την Ευρώπη αιώνες πίσω, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στα social.

«Είναι θλιβερό που το 2020 υπάρχουν ακόμα κράτη που πιστεύουν πως έχουν λόγο και δικαίωμα στο σώμα και τη ζωή μιας γυναίκας. Η απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία, είναι μια πράξη σκοταδισμού που γυρίζει την ήπειρο μας αιώνες πίσω. Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Πολωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη οφείλουμε να δώσουμε από κοινού αγώνα για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Το αναφαίρετο δικαίωμα μιας γυναίκας να αποφασίζει για το σώμα της και τη ζωή της δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στην κρίση κανενός άλλου, παρά μόνο στη δική της».

View this post on Instagram

Είναι θλιβερό που το 2020 υπάρχουν ακόμα κράτη που πιστεύουν πως έχουν λόγο και δικαίωμα στο σώμα και τη ζωή μιας γυναίκας. Η απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία, είναι μια πράξη σκοταδισμού που γυρίζει την ήπειρο μας αιώνες πίσω. Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Πολωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη οφείλουμε να δώσουμε από κοινού αγώνα για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Το αναφαίρετο δικαίωμα μιας γυναίκας να αποφασίζει για το σώμα της και τη ζωή της δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στην κρίση κανενός άλλου, παρά μόνο στη δική της. #poland #abortion

A post shared by Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) on