ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη για 28η Οκτωβρίου: «Εθνική ενότητα, υψηλό φρόνημα και αίσθηση αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις»

Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 28 Οκτωβρίου 2020, 12:57
Μήνυμα Μητσοτάκη για 28η Οκτωβρίου: «Εθνική ενότητα, υψηλό φρόνημα και αίσθηση αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα για την εθνική μας επέτειο και παρουσίασε τα τρία χαρακτηριστικά που χρειάζονται έτσι ώστε η Ελλάδα να πραγματοποιήσει ακόμα ένα έπος, όπως αυτό του '40.

Μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες έστειλε ανήμερα της Εθνική μας επετείου για την 28η Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνική ενότητα για να μπορέσει να «απαντήσει» στις διπλές προσκλήσεις, εννοώντας τόσο την τουρκική προκλητικότητα με την απειλή των κυριαρχικών δικαιωμάτων, όσο και την πανδημία.

«Σήμερα συμπληρώνονται 80 χρόνια από το Έπος του ‘40. Τότε οι Έλληνες ενωμένοι πολέμησαν τον φασισμό με τα όπλα. Ογδόντα χρόνια μετά, τον νίκησαν με κύρια δύναμη το κράτος δικαίου και την ισχύ της δημοκρατίας μας, στέλνοντας τους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού στη φυλακή. Σήμερα, η χώρα μας αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις από αυτές που αντιμετώπιζε πριν από 80 χρόνια. Απαιτείται, όμως, να επιστρατεύσουμε τις ίδιες αρετές που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη και τότε: Την εθνική ενότητα, το υψηλό φρόνημα, την αίσθηση αλληλεγγύης όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία επέτρεψαν στην Ελλάδα να γράψει το δικό της Έπος πριν από 80 χρόνια, χρειάζεται να τα επιστρατεύσουμε και τώρα, για να αντιμετωπίσουμε τις διπλές προκλήσεις της αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και τη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης της πανδημίας», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να βρεθώ εδώ στη Σούδα και να συνομιλήσω με το πλήρωμα του υποβρυχίου «ΚΑΤΣΩΝΗΣ». Εκ μέρους όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων τους μετέφερα την ευγνωμοσύνη μας, τις θερμές μας ευχαριστίες για τον μεγάλο βαθμό επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, τον οποίον απέδειξαν έμπρακτα τους τελευταίους δύο μήνες. Τα υπερσύγχρονα υποβρύχιά μας είναι οι αόρατες και αθόρυβες ασπίδες που υπερασπίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και σας διαβεβαιώνω ότι το κάνουν με απόλυτο επαγγελματισμό», για να καταλήξει:

«Θέλω αυτές τις στιγμές και καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να θυμηθούμε λίγο τα λόγια του Γιώργου Θεοτοκά, ο οποίος πριν από 80 χρόνια, γράφοντας για την 28η Οκτωβρίου, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ενεργοποίηση του Ελληνικού φιλότιμου και από αυτό το πρωτοφανές αίσθημα εθνικής ενότητας. Καθώς αντιμετωπίζουμε άλλες προκλήσεις ας θυμηθούμε ξανά αυτά τα λόγια. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι με αίσθημα ενότητας, υψηλής ατομικής αλλά και κοινωνικής ευθύνης και συλλογικότητας, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίση και να βγούμε και πάλι νικητές».