ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμάζει νέο κόμμα ο Στρατούλης: «Θα καλύψει το κενό που υπάρχει στον χώρο της Αριστεράς» είπε στον Alpha 98,9

Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 29 Οκτωβρίου 2020, 12:28
Ετοιμάζει νέο κόμμα ο Στρατούλης: «Θα καλύψει το κενό που υπάρχει στον χώρο της Αριστεράς» είπε στον Alpha 98,9
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας αποκάλυψε ότι γίνονται διεργασίες ώστε την άνοιξη να δημιουργηθεί ένα κόμμα το οποίο θα «καλύψει το κενό που υπάρχει στην αριστερή πολιτική».

Το νέο Πτωχευτικό Δίκαιο σχολίασε ο Δημήτρης Στρατούλης, κατηγορώντας τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ ότι με αυτόν «δεν αφήνει τίποτα» και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πραγματοποίησε πρόταση μομφής, ενώ έχει κάνει τα ίδια τα χρόνια που κυβερνούσε.

«Μπορεί να μην ήταν ο τέλειος νόμος ο νόμος Κατσέλη, αλλά έδινε μια στοιχειώδη προστασία στην πρώτη κατοικία και το θέμα είναι τι κάνουμε σήμερα. Σήμερα έχουμε δύο εικόνες, η μία είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε ένα πτωχευτικό δίκαιο που τα δύο βασικά χαρακτηριστικά του είναι ότι επιτρέπει στις τράπεζες να κηρύξουν σε πτώχευση και φυσικό πρόσωπο πλέον, όχι μόνο επιχειρήσεις και να του ρευστοποιήσουν όλη την περιουσία και τους μισθούς και τις συντάξεις, μέχρι 611 ευρώ τον μήνα, αν είναι μόνος του και το δεύτερο χαρακτηριστικό, ότι δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να σου πάρουν το σπίτι, να σε έχουν ενοικιαστή στο σπίτι σου και να τους πληρώνεις για 12 χρόνια, και μετά να το αγοράσεις στην εμπορική τιμή χωρίς να αφαιρούνται τα μισθώματα που έδωσε, συν δόσεις δανείων που είχε δώσει μέχρι να χρεοκοπήσεις, διαφορετικά κάνουν την έξωση. Από τους πλειστηριασμούς του ΣΥΡΙΖΑ τώρα πάμε στις εξώσεις. Και ήρθε και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόταση μομφής, για πολιτικές που εφαρμόζει η ΝΔ αλλά τις ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ή τις συμφώνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές», τόνισε αρχικά στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Εμείς είχαμε μέτωπο με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενοώ τη Λαϊκή Ενότητα και όσους είχαμε φύγει μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Πολύ ισχυρό μέτωπο, κάθε Τετάρτη δίναμε μάχη να αποτρέψουμε και όχι στα λόγια. Είναι πολύ υποκριτικό πολιτικά να κάνεις πρόταση μομφής στην κυβέρνηση της ΝΔ για ένα θέμα χωρίς να έχεις πολιτική αξιοπιστία. Στα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τους πλειστηριασμούς που γίνονταν στα Ειρηνοδικεία, σε ηλεκτρονικούς για να μην μπορεί να παρεμβαίνει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και μάλιστα χωρίς την παρουσία συμβολαιογράφων, που πατούσαν ένα κουμπί και χάνονταν σπίτια. Το δεύτερο, είναι ότι εμάς μας αντιμετώπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πολύ ισχυρό, βίαιο, αντιδημοκρατικό, αυταρχικό τρόπο. Μετέτρεψε το αδίκημα που υπήρχε, το τυπικό αδίκημα, αν παρεμποδίσεις πλειστηριασμούς, σε ιδιώνυμο αδίκημα, που τιμωρείται με έναν χρόνο φυλακή και είναι αυτεπάγγελτη η παρέμβαση του εισαγγελέα. Έχουμε 70 μέλη και στελέχη της ΛΑ.Ε με κίνδυνο να πάνε φυλακή από πρώην συντρόφους μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ που με τον νέο πτωχευτικό δεν αφήνει τίποτα και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τα ίδια. Υπάρχει κενό πραγματικής αριστεράς».

«Την ερχόμενη άνοιξη υπάρχουν ζυμώσεις και διεργασίες και θα προκύψει αυτό που είναι ανάγκη για τη χώρα μας, στο κενό αριστερής πολιτικής και θα υπάρξει ένας νέος ευρύς χώρος, ριζοσπαστικής αριστεράς που θα το καλύψει, προς όφελος του λαού και της πατρίδας», κατέληξε.