ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την ανάρτηση Ρωμανού: Αποκαλύψαμε τα Syriza statistics - Η χυδαιότητα βαρύνει τον Μητσοτάκη

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2020, 17:19
Πόλεμος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την ανάρτηση Ρωμανού: Αποκαλύψαμε τα Syriza statistics - Η χυδαιότητα βαρύνει τον Μητσοτάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανάρτηση του Νίκου Ρωμανού. Τι απαντά το κυβερνών κόμμα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Με μια οργισμένη ανακοίνωση, που εξέδωσε το Σάββατο (07/11), στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού, μετά από ανάρτηση του τελευταίου στην οποία συγκρίνει τα στατικά των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα μας, με δημοσκοπήσεις.

«Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, σε δημοσίευσή του στο Twitter, είχε την έμπνευση να συμπεριφερθεί χειρότερα ακόμα και από τα πιο αισχρά τρολ του Ίντερνετ: δίπλα στο γράφημα του Π.Ο.Υ, με τους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού από την πανδημία στην Ελλάδα, παρέθεσε δημοσκοπήσεις.

Η απύθμενη χυδαιότητα και η αλαζονεία του κ. Ρωμανού δεν συνιστούν τίποτε άλλο παρά μόνο ύβρι για την αγωνία των πολιτών και τους συγγενείς των θυμάτων. Ο κ. Μητσοτάκης ή θα στείλει τον κ. Ρωμανό εκεί όπου του αρμόζει ή υιοθετεί αυτή την αθλιότητα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Η χυδαιότητα βαρύνει τον Μητσοτάκη

Στο θέμα του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού, επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινή ανακοίνωσή του, με την οποία επιρρίπτει στον πρωθυπουργό «την ευθύνη για τη χυδαία σύγκριση ανάμεσα σε ανθρώπινες απώλειες και εκλογικά ποσοστά».

«Ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που δεν ντράπηκε να συγκρίνει ανθρώπινες απώλειες με δημοσκοπήσεις, παραμένει ακόμα στη θέση του; Η ευθύνη της συγκεκριμένης χυδαιότητας βαραίνει στο ακέραιο τον κ. Μητσοτάκη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΝΔ: Κατέδειξε ότι με την γελοία δημιουργική στατιστική τους, αντιστρέφουν την πραγματικότητα παίζοντας με νεκρούς

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ του ενοχλήθηκαν που ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, κατέδειξε ότι με την γελοία δημιουργική στατιστική τους, αντιστρέφουν την πραγματικότητα παίζοντας με νεκρούς», σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Δεν τους ενόχλησε η αθλιότητα της εργαλειοποίησης θανάτων μέσω Syriza statistics. Τους ενόχλησε ότι την αποκαλύψαμε. Κάποτε έστηναν fake συντονιστικά για να αποκρύψουν νεκρούς, σήμερα δημιουργούν fake statistics για να τους πολλαπλασιάσουν, στοχοποιώντας σταθερά όποιον τους ξεμπροστιάζει. Θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτή τους την αθλιότητα και να ζητήσουν συγγνώμη, πρωτίστως από τις οικογένειες των θυμάτων».

«Υ.Γ. Επισυνάπτεται το διάγραμμα των Syriza statistics που παρουσίασε στη τελευταία συνέντευξη τύπου του ο κ. Τσίπρας και το διάγραμμα του ECDC για τις ίδιες χώρες και την ίδια περίοδο», καταλήγει η ΝΔ.

Νέα αιχμηρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

 Και νέα, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Κυριακής, στην οποία αναφέρεται πως «η ΝΔ, για να καλύψει την πρωτοφανή αθλιότητα του κ. Ρωμανού που συνέκρινε τα θύματα της πανδημίας με τα ποσοστά της ΝΔ, αντί να ζητήσει συγγνώμη και να στείλει σπίτι του τον υβριστή, συνεχίζει να κοροϊδεύει τους πολίτες».

«Το διάγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αφορά στην ποσοστιαία μεταβολή που είχε ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανά εκατομμύριο από τον Ιούνιο, που άνοιξε αλλοπρόσαλλα ο τουρισμός, μέχρι τον Νοέμβριο σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ελλάδα. Δείχνει δηλαδή πόσο επιδεινώθηκε στην Ελλάδα –και επιδεινώθηκε δραματικά και ραγδαία – ο συνολικός αριθμός θυμάτων ανά εκατομμύριο πολιτών από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ακόμα χειρότερη τη χυδαιότητα του συνεργάτη του, όσο προσπαθεί να την καλύψει με δημιουργική λογιστική και στοιχεία αφορούν τον σωρευτικό αριθμό θανάτων/ εκατομμύριο και όχι την ποσοστιαία μεταβολή αυτών» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Δεδομένα από Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας