ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωμανός στον Alpha 98,9: «Μετά Χριστόν προφήτες στον ΣΥΡΙΖΑ »

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2020, 11:32
Ρωμανός στον Alpha 98,9: «Μετά Χριστόν προφήτες στον ΣΥΡΙΖΑ »
Facebook Twitter Whatsapp

«Μιλάμε για στατιστικά και είναι εύκολο ο πολιτικός αντίπαλος να παραχαράξει αυτά που λες», σχολίασε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Την αντιπαράθεση που επικρατεί μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχολίασε ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εργαλειοποίηση ό,τι μπορεί για να αντιστρέψει την πραγματικότητα.

«Προσωπικά θα προτιμούσα να μην υπήρχε αντιπαράθεση, θα ήθελα μια αντιπαράθεση που δεν θα χρησιμοποιεί σε αυτή τη φάση οτιδήποτε που μπορεί να το εργαλειοποιήσει και να αντιστρέψει την πραγματικότητα», σχολίασε στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε για το ποια είναι τα fake news για τα οποία κατηγορείται η αντιπολίτευση:

«Αναγκαία είναι η εποικοδομητική αντιπολίτευση. Fake news είναι όταν διαστρεβλώνουν την έκθεση του ΟΟΣΑ και αποκρύβουν στοιχεία να δείξουν ότι είμαστε τελευταία στο ποσοστό που έχει ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Έχουν κάνει σημαία διαστρεβλωμένες δηλώσεις όλων μας, χθες έκανε το Γεραπετρίτη, έχουν διαστρεβλώσει τις δηλώσεις Πέτσα ότι τα λεφτά για ΜΕΘ είναι πεταμένα λεφτά. Δύο φορές την προηγούμενη εβδομάδα τον Άδωνι Γεωργιάδη. Δεν νομίζω ότι είναι η στιγμή για αυτό το πράγμα τώρα».

Σχετικά με τις αντιφατικές δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, ο κ. Ρωμανός τόνισε: «Αυτό έχει να κάνει με το ότι πράγματι είναι δυναμική η κατάσταση και οι αποφάσεις αλλάζουν για να ανταπεξερχόμαστε στη δυναμική κατάσταση. Αυτό δείχνει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά που μας επιτρέπουν να πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες χώρες. Δεν μπορεί να αμφισβητεί κανείς το γεγονός ότι αλλάζουν τα δεδομένα. Είναι μια κατάσταση που δεν υπάρχει manual, είναι ένα μοντέλο που θα ακολουθήσουμε. Αυτό που κάνουμε είναι να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της υγείας και της οικονομίας, εξ ου και έρχονται μετα Χριστόν προφήτες για να μας πουν αργήσατε. Όταν παίζεις με τόσο μικρά χρονοδιαγράμματα ναι μπορεί η απόφαση να αλλάξει μέσα στην ίδια μέρα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για πράγματα τα οποία ο κόσμος δεν είναι εξοικειωμένος. Μιλάμε για στατιστικά και είναι εύκολο ο πολιτικός αντίπαλος να παραχαράξει αυτά που λες. Εκεί υπάρχει πεδίο για να παίξει με τον τρόπο που παίζει η αντιπολίτευση».

Για το ποια είναι η κατάσταση στη χώρα: «Έχουμε φτάσει σε σημείο που υπάρχει επιπέδωση της καμπύλης. Υπάρχουν δείγματα που δείχνουν ότι αποδίδουν τα τελευταία σκληρά μέτρα. Αυτό θέλει χρόνο να αποτυπωθεί και στους διασωληνωμένους που είναι αυτό που πιέζει πολύ και από εκεί και πέρα, μπορούμε να μπούμε στη συζήτηση για το πώς θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Το τέλος αυτής της εβδομάδας και η επόμενη θα είναι κρίσιμες για την κατεύθυνση και τον σχεδιασμό της αντίστροφης πορείας».