ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη στον Alpha 98,9: «Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την πανδημία - Δεν μας φοβίζουν οι εκλογές»

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2020, 13:12
Γεροβασίλη στον Alpha 98,9: «Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την πανδημία - Δεν μας φοβίζουν οι εκλογές»
Facebook Twitter Whatsapp

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που έσωσε τη χώρα και επί μνημονίων, αλλά και τώρα με τις πολιτικές του.

Για εγκληματικές ευθύνες κατηγόρησε την κυβέρνηση η Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, τονίζοντας ότι δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα ερωτηθής για το ενδεχόμενο εκλογών μετά την πανδημία, η ίδια ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΖΑ δεν φοβάται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς γνωρίζει ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν είναι ικανοποιημένη από την κυβέρνηση.

«Είμαστε βουλευτές, αλλά κατά κύριο λόγο η βασική μας ιδιότητα είναι γιατροί και πολίτες αυτής της χώρας με πλήρη συναίσθηση για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Δεν θα έπρεπε να εξαιρεθούμε από την αυτοεπίταξη στην προκειμένη», τόνισε στον Alpha 98,9  και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα», με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή και συνέχισε:

«Είμαστε στη διάθεση του υπουργού Υγείας και με βάση το σχέδιο εκείνος γνωρίζει που υπάρχουν ανάγκες και ελλείψεις και που ο καθένας μπορεί να είναι χρήσιμος».

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας δημοσίως απηύθυνε κάλεσμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει σύγκλιση του συμβουλίου αρχηγών και πρότεινε ακόμα και ένανς υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, ώστε με συζήτηση να διαχειριστούμε τη δύσκολη φάση της χώρας. Εισπράξαμε ειρωνία, άρα έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης να μην ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο. Παρόλα αυτά, επειδή δεν είναι ώρα να σκεφτούμε μικροπολιτικά, βάλαμε πλάτη στη διαχείριση και βάζουμε και σήμερα. Αυτό δνε σημαίνει ότι η πανδημία θα καλύψει τα πάντα».
 
«Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι σημαντικός για να αναδεικνύουμε ελλείψεις και προβλήματα και να καταγγέλουμε ανάλγητες συμπεριφορές. Η σιωπή είναι συνοχή», ξεκαθάρισε και αναφέρθηκε στη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, με τις κινήσεις που είχε πραγματοποιήσει όταν ήταν κυβέρνηση:

«Εμείς ενισχύσαμε το ΕΣΥ εν μέσω οικονομικών περιορισμών και μνημονίου. Δώσαμε πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας σε όλους τους ανασφάλιστους της χώρας, δηλαδή σε 1 εκατομμύριο κόσμο. Αυτή η ρύθμιση σώζει μέχρι και σήμερα. Επίσης τα 37 δις που δημιούργησε η δική μας πολιτική, αυτό σήμερα είναι το οικονομικό μαξιλάρι που σώζει ότι μπορεί να σώσει από τη χώρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσωσε τη χώρα και τότε και τώρα και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και δεν το αμφισβητούν ούτε οι ίδιοι».

Για την ενίσχυση του ΕΣΥ: «Όταν τελειώσαμε με το μνημόσιο, αμέσως φτιάξαμε σχέδιο ενίσχυσης στο ΕΣΥ και την Παιδεία. Είχε 10.000 προσλήψεις και είχαμε βγάλει τον διαγωνισμό για τις πρώτες 2.500. Αυτόν τον ακύρωσε η ΝΔ μόλις κέρδισε τις εκλογές. Στη ιδεολογία της ήταν ότι το ΕΥΣ δεν χρειάζεται, διότι είχε εξαγγείλλει την ιδιωτικοποίηση πολλών υπηρεσιών του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα απολύτως για το ΕΣΥ. Σε σχέση με την περσινή χρονιά έχει 6.000 λιγότερους εργαζόμενους, γιατί υπάρχουν και οι επικουρικοί, που απολύθηκαν. Οι θέσεις μας για τις 10.000 προσλήψεις ήταν μαι πολιτική που είχε αρχίσει να υλοποιείται. Εμείς επειδή θέλαμε και πιστεύουμε στο ΕΣΥ, σχεδιάσαμε με βάση τιις ανάγκες της εποχής, και είδαμε ότι 10.000 ήταν ικανοποιητικό και εφικτό μέγεθος για να στηρίξουμε το ΕΣΥ. Σήμερα, έχοντας μειωθεί κατά 6.000 το προσωπικό, προτείνουμε και λέμε ότι άμεσα η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε 15.000 προσλήψεις για να καλυφθεί το κενό,, να αυξήσει τις δαπάνες στο 7% του ΑΕΠ και θα καταθέσομε και ολοκληρωμένο σχέδιο. Το 7% πρέπει να γίνει τώρα, όμως η πανδημία δεν τελειώνει σε δύο μήνες. Εξαιτίας του ότι δεν έχουμε ισχυρό ΕΣΥ σήμερα βρισκόμαστε σε λοκντάουν με ότι συνεπάγεται αυτό και για την οικονομία. Σήμερα, η πρώτη μας έγνοια είναι να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι μικρά, πολύ λίγα και πολύ αργά και φαίνεται από το αποτέλεσμα. Σήμερα, στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν ασθενείς που μπαίνουν αργότερα στο νοσοκομείο από ότι χρειάζονται και βγαίνουν νωρίτερα».

Για το αν στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν εκλογές μετά το τέλος της πανδημίας: «Η κυβέρνηση από το πρώτο κύμα της πανδημίας κάνει συνεχώς δημοσκοπήσεις και μετρά την εκλογιμότητά της. Ήθελε να εκμεταλλευτεί την επιτυχία της στην πρώτη φάση της πανδημίας με στόχο να πάει σε εκλογές. Προσπάθησε να βρει τρύπα για εκλογές, ήρθε η πανδημία κα δεν μπόρεσε. Δεν θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές αυτήν την περίοδο. Εμάς δεν μας φοβίζει καθόλου. Εμείς ξέρουμε τι θα συμβεί αργότερα. Ο ελληνικός λαός ήδη αμφοσβητεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Η χθεσινή δημοσκόπηση δείχνει ότι η πλειοψηφία επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και της οικονομίας. Η συζήτηση για εκλογές δεν αγγίζει τις ανάγκες της κοινωνίας. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές και είπαμε ότι θα έρθει η ώρα του απολογισμού αργότερα, όχι τώρα».