ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση STAR: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Σχεδόν τέσσερις στους 10 δεν θα κάνουν εμβόλιο για τον κορωνοϊό – Οι αιτίες του δεύτερού κύματος

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2020, 23:58
Δημοσκόπηση STAR: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Σχεδόν τέσσερις στους 10 δεν θα κάνουν εμβόλιο για τον κορωνοϊό – Οι αιτίες του δεύτερού κύματος
Facebook Twitter Whatsapp

Ανησυχητικό είναι ωστόσο το εύρημα που δείχνει πως σχεδόν τέσσερις στους 10 δεν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Διατηρεί τη διψήφια διαφορά της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα. Ανησυχητικό είναι ωστόσο το εύρημα που δείχνει πως σχεδόν τέσσερις στους 10 δεν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

«Ο κόσμος δηλώνει κατά 58% ότι έχει κουραστεί» σημείωσε ο Δημήτρης Μαύρος, υπογραμμίζοντας ότι η κούραση αυτή αφορά όχι μόνο στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά γενικά σε άλλα μέτρα. Σχετικά με τα μέτρα οικονομικής στήριξης που λαμβάνονται, το 76% δηλώνει ότι παρηγορείται και ότι χρειάζεται κι άλλη οικονομική στήριξη για να νιώσει οικονομική βοήθεια. 

Η πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6% έναντι 21,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορά δηλαδή 15,9 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,7%. Στο 3,6% το άλλο κόμμα. Στο 20% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Τι απαντούν οι πολίτες για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Το 64% απαντά πως δεν είναι πολύ αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό. Το 33,2% απαντά πως είναι αποτελεσματικά.

Το 50% απαντά πως είμαστε μάλλον σε καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες χώρες στο μέτωπο του κορωνοϊού, ενώ το 20,8% πώς είμαστε σε χειρότερη κατάσταση. Το 24,1% απαντά πως είμαστε στην ίδια κατάσταση.

Θα αντέξει το ΕΣΥ;

To 56% εκτιμά πως το ΕΣΥ θα αντέξει την πίεση μέχρι να βγουν τα εμβόλια, ενώ το 34,4% θεωρεί πως το Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει. Το 9,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Τι λένε για τις δημόσιες συναθροίσεις εν μέσω πανδημίας

Το 67,9% απαντά πως διαφωνεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων εν μέσω πανδημίας, όπως αυτή του Πολυτεχνείου. Το 27,6% συμφωνεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Τι ευθύνεται για το δεύτερο κύμα

Το 48,4% απαντά πως για το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού φταίει ο τουρισμός, το 42,8% η απειθαρχία συγκεκριμένων ομάδων, το 39,6% ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, το 29,6% ο συνωστισμός στην εστίαση, το 24,6% η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων.

Τι λένε για εμβόλια και θεία κοινωνία

Ανησυχία προκαλεί το εύρημα ότι μόλις το 52,1% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ το 37,7% απαντά πως δεν θα το κάνει. Με άλλα λόγια σχεδόν τέσσερις στους δέκα δεν θα κάνουν το εμβόλιο.

Το 67,7% απαντά πως η θεία κοινωνία μεταδίδει σίγουρα τον κορωνοϊό, ενώ το 21,7% απαντά πως δεν μεταδίδεται. Το 10,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις