ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στην Κεραμέως για τα «χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών»

Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 1 Δεκεμβρίου 2020, 13:36
Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στην Κεραμέως για τα «χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών»
Facebook Twitter Whatsapp

Το υπουργείο Παιδείας δεν προχωρά στην κάλυψη των θέσεων παρά το γεγονός ότι οι πιστώσεις είναι διαθέσιμες μέσω του ΕΣΠΑ, υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντήσεις από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών -όπως υποστηρίζουν- που υπάρχουν σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια ζητούν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκαιρη ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή, με πρωτοβουλία των τομεαρχών Παιδείας Νίκου Φίλη, Μερόπης Τζούφη και της βουλευτού Ειρήνης Αγαθοπούλου.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας για «έλλειψη σχεδιασμού που αποτυπώνεται -μεταξύ άλλων- και στην αδυναμία κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών τόσο στη γενική εκπαίδευση, όσο και στην ειδική αγωγή» και καλούν την αρμόδια υπουργό να καταθέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Ενώ η καταγραφή των κενών έχει ολοκληρωθεί, αποτυπώνοντας τις σημαντικές ελλείψεις στην Παράλληλη Στήριξη και στις Τάξεις Υποδοχής των Δημοτικών ήδη από το Σεπτέμβριο, το υπουργείο Παιδείας δεν προχωρά στην κάλυψη των θέσεων παρά το γεγονός ότι οι πιστώσεις είναι διαθέσιμες μέσω του ΕΣΠΑ» υποστηρίζουν οι βουλευτές.

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «λόγω των χιλιάδων κενών, το υπουργείο Παιδείας μετέφερε εκπαιδευτικούς από τα Τμήματα Ένταξης στα Ειδικά Σχολεία αφήνοντας τις θέσεις τους κενές και δημιουργώντας νέα κενά».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr