ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη στο «DIRECT»: Θα κάνω αμέσως το εμβόλιο - Τι είπε για το άνοιγμα του τουρισμού

Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου 2020, 09:00 / Ανανεώθηκε 3 Δεκεμβρίου 2020, 13:46
Μπακογιάννη στο «DIRECT»: Θα κάνω αμέσως το εμβόλιο - Τι είπε για το άνοιγμα του τουρισμού
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη στη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT» για το άνοιγμα του τουρισμού και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Στην πανδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη στη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT». Η κ. Μπακογιάννη μάλιστα μίλησε για το εμβόλιο αλλά και για το άνοιγμα του τουρισμού.

«Ο κόσμος δεν έχει πλήρη συνείδηση της προσφοράς των εμβολίων στην καταπολέμηση πανδημιών. Εμένα η μάνα μου είχε πολιομυελίτιδα. Όλη της τη ζωή είχε μία σπονδυλική στήλη, χτισμένη στο τσιμέντο με δύο μόνο σπονδύλους ελεύθερους και αυτή η γυναίκα έκανε 4 παιδιά και ταλαιπωρήθηκε απίστευτα όλη της τη ζωή. Η  πολιομυελίτιδα άρχισε να εξαλείφεται στον κόσμο τώρα χάρη στη δυνατότητα που είχαν άνθρωποι στον τρίτο κόσμο, σε φτωχές περιοχές να κάνουν το εμβόλιο», τόνισε.

«Ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει πως θα ήμασταν αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια. Εγώ το εμβόλιο θα το κάνω όσο μπορώ πιο γρήγορα. Δηλαδή μόλις ο Κυριάκος μου πει ότι νομίμως μπορώ να κάνω το εμβόλιο, σας διαβεβαιώ ότι θα το κάνω αμέσως», συμπλήρωσε.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης πρέπει να υλοποιηθεί. Δηλαδή κάθε Έλληνας πολίτης ο οποίος επιθυμεί να εμβολιαστεί να μπορεί να εμβολιαστεί δωρεάν», είπε.

Για το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας: «Η Ελλάδα πρότεινε στην ΕΕ να υπάρξει μία κοινή ευρωπαϊκή γραμμή όπου να αποδεικνύεις ένα τεστ για να μπεις στο αεροπλάνο, αλλά δεν το δέχθηκαν». Σε ερώτηση γιατί άνοιξαν τα σύνορα αφού δεν πέρασε αυτή η πρόταση απάντησε: «διότι αν δεν τα ανοίγαμε, φαντάζεστε σε τι καταστροφή θα είμασταν σήμερα».