ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυραγάνης στον Alpha 98,9: «Δεν θα κάνω το εμβόλιο, δεν το εμπιστεύομαι»

Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 3 Δεκεμβρίου 2020, 13:00
Μαυραγάνης στον Alpha 98,9: «Δεν θα κάνω το εμβόλιο, δεν το εμπιστεύομαι»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρώην υφυπουργός επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και πλέον αρχηγός του νέου κόμματος «ΕΝΩΝΩ» επέμεινε στα όσα είπε κατά του εμβολίου του κορωνοϊού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αμετακίνητος στις απόψεις του για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εμφανίστηκε ο Νίκος Μαυραγάνης, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε σε συζήτηση που είχε με τον καθηγητή Θεόδωρο Βασιλακόπουλο στο Mega.

Ο πρώην υφυπουργός επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός του νέου κόμματος «ΕΝΩΝΩ», ξεκαθάρισε στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο ότι δεν θα εμβολιαστεί, διότι δεν εμπιστεύεται το εμβόλιο.

«Οι άνθρωποι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι να αποφασίσουν. Δεν λέω ούτε να κάνουν, ούτε να μην κάνουν. Δεν είμαι κατά των εμβολίων, λέω όμως ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά τα συνταγματικά δικαιώματα  105α του Συντάγματος και οι άνθρωποι να αφεθούν στην ησυχία τους και να αποφασίσουν μόνοι τους για την υγεία τους. Κανείς δεν θα το παίξει επί της γης μικρός Θεός», σχολίασε αρχικά και ανέλυσε όσα υποστηρίζει για DNA και RNA:

«Είπα ότι επειδή ακριβώς το εμβόλιο επεμβαίνει στο ανθρώπινο γονιδίωμα, που αποτελείται και από τα δύο και επειδή ακριβώς στο άρθρο 1 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για το ανθρώπινο γονιδίωμα, προφυλάσσεται η σύσταση αυτού, για τις επόμενες γενιές, για να μην μεταλλαχθεί ουσιαστικά το γονιδίωμα, για αυτόν τον λόγο είπα ότι πρέπει να γίνουν δύο νομοθετικές παρεμβάσεις. Φυσικά είμαι πλέον αρμόδιος να το κάνω αυτό γιατί ασχολούμαι 25 χρόνια με το διοικητικό δίκαιο».

«Η Πολιτεία πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της. Την διοικητικώς οφειλόμενη ενέργεια πρέπει να κάνει. Ο  ΠΟΥ δεν έχει καμία ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Εγώ αυτό που λέω είναι να κάνει το εμβόλιο όποιος επιθυμεί. Εγώ δεν θα το κάνω το εμβόλιο γιατί δεν το εμπιστεύομαι».

Όσον αφορά στη δημιουργία δικού του κόμματος: «Η προσπάθεια λέγεται "ΕΝΩΝΩ" και υπάρχει ήδη εδώ και ενάμιση μήνα. Είναι ανθρωποκεντρική, δεν έχει ούτε δεξιά ούτε αριστερή απόκρουση και θέλει να μιλά μόνο για τον άνθρωπο.  Όπως θα έπρεπε να είναι η πολιτική. Να σας φέρω ένα παράδειγμα, είναι δυνατόν μέσα σε αυτήν την ανθρωπιστική κρίση να έρθει ένας πτωχευτικός νόμος; Γράφουμε συνεχώς μέλη και θα είμαστε στις επόμενες εκλογές παρόντες. Το κόμμα αυτό θα πάρει έχει μια εναλλακτική ανθρωποκεντρική πρόταση. Έχουμε μια πολύ διαφορετική άποψη όσον αφορά στο θέμα των εμβολίων. Υπάρχουν δύο φάρμακα τα οποία έχουν αδειοδοτηθεί στις ΗΠΑ για αντισώματα και επιφέρουν την πλήρη ίαση, ειδικά στα πρώτα στάδια. Γιατί αυτά δεν αδειοδοτούνται και δεν δίνεται άδεια για να δοθούν στα νοσοκομεία; Είναι μια αμερικανική και μια γαλλική εταιρία».

Για το αν είναι υπέρ της μάσκας: «Η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιείται αλλά στοχευμένα και φυσικά όχι αυτές οι μάσκες, οι πάνινες. Αυτές προσφέρουν μικρή ατομική προστασία, αυτές που μπορούν να χρησιμοποιούνται γενικά από ηλικιωμένους, ευπαθείς είναι οι FPP 2 και 3. Δεν μπορείς να αναπνείες συνεχώς διοξείδιο του άνθρακακα, κάνεις μεγαλύτερο κακό».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr