ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδειάζει Βρούτση ο Πρωθυπουργός και παρατείνει με απόφασή του τα δωρεάν φάρμακα στους χαμηλοσυνταξιούχους

Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 29 Δεκεμβρίου 2020, 13:58
Αδειάζει Βρούτση ο Πρωθυπουργός και παρατείνει με απόφασή του τα δωρεάν φάρμακα στους χαμηλοσυνταξιούχους
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο υπουργός Εργασίας, δημιουργεί πρόβλημα στον Πρωθυπουργό με τα... καθυστερημένα αντανακλαστικά του.

«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει», λέει η παροιμία και κάπως έτσι φαίνεται ότι έπραξε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχετικά με τη ρύθμιση για τα δωρεάν φάρμακα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Τι και αν ο υπουργός γνώριζε προ μηνών, ότι λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η χορήγηση δωρεάν φαρμάκων, πρόβλεψη που ίσχυε όταν τους κόπηκε το ΕΚΑΣ, ο ίδιος όχι μόνο δεν έλαβε καμία απόφαση επι του θέματος, αλλά απέρριψε προ ημερών κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδιου του υπουργείου Υγείας, τη σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο σάλος που δημιουργήθηκε από τους χαμηλοσυνταξιούχους ήταν αρκετός για να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να ανακοινώσει με δική του πρωτοβουλία την παράταση κατά ενός έτους της ευνοϊκής ρύθμισης που αφορά περισσότερους από 606.280 χαμηλοσυνταξιούχους με μικτή σύνταξη μέχρι 500 ευρώ.

«Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook και στο Twitter, σημειώνοντας πως «είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020».

«Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά» καταλήγει.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο υπουργός Εργασίας, δημιουργεί πρόβλημα στον Πρωθυπουργό με τα... καθυστερημένα αντανακλαστικά του. Ανάλογες περιπτώσεις είχαμε και με το περιβόητο πλέον «Σκόιλ Ελκικου» αλλά και με τον ΕΦΚΑ και την απονομή των συντάξεων...

Δείτε το tweet του Πρωθυπουργού:

Η ανάρτηση στο Facebook

Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή...

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr