ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: «Φρένο» στον εμβολιασμό των κυβερνητικών στελεχών μετά τις αντιδράσεις

Δημοσίευση 30 Δεκεμβρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 30 Δεκεμβρίου 2020, 13:42
Κορωνοϊός: «Φρένο» στον εμβολιασμό των κυβερνητικών στελεχών μετά τις αντιδράσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά τον σάλο που ξέσπασε για τον εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών και τις αναρτήσεις που έδωσαν λάθος εικόνα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος πήρε θέση και σήμανε το τέλος τους.

Την αντίδραση τόσο της αντιπολίτευσης, όσο και των πολιτών προκάλεσαν οι αναρτήσεις κυβερνητικών στελεχών κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού τους, την ώρα που οι πολίτες περιμένουν καρτερικά τη σειρά τους ώστε να τους χορηγηθεί το εμβόλιο που θα τους δώσει πίσω τη ζωή τους.

Οι καταγγελίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από το νοσοκομείο «Σωτηρία», οι οποίες ανέφεραν ότι κυβερνητικά στελέχη εμβολιάζονται ενώ είναι εκτός λίστας και ως εκ τούτου ακυρώνονται εμβολιασμοί γιατρών, αλλά και οι φωτογραφίες και οι αναρτήσεις των στελεχών, εξόργισαν τον κόσμο, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά έντονα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι: «Ο συμβολισμός των εμβολιασμών τελειώνει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους πολιτικούς αρχηγούς και ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Από εκεί και πέρα ξεκινάνε τα ρουσφέτια. Ούτε μπορεί ο εμβολιασμός να μετατρέπεται σε επικοινωνιακό σόου».

Όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι ενόχλησαν και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αποτέλεσμα να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, τα στελέχη που εμβολιάστηκαν κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα, ενώ τόνισε ότι από τα 126 κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς εμβολιάστηκαν τα 66, ενώ οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν στη σειρά τους όπως κάθε πολίτης.

«Τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα είναι τα κυβερνητικά στελέχη που κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα προτεραιότητας, ότι δεν πρέπει να λείψουν από τη θέση τους. Προφανώς υπάρχουν κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης οι οποίες δεν μπορούν να μπουν στον αυτόματο αν συμβεί κάτι. Σας θυμίζω την περίπτωση του κ. Πλακιωτάκη. Η προτεραιοποίηση έχει γίνει από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών, σε ότι αφορά τις αναρτήσεις τις χθεσινές επειδή δόθηκε μια λάθος εικόνα, κακώς έγιναν αυτές οι αναρτήσεις», ειπε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά 90,1 και συνέχισε:

«Αντιλαμβάνομαι την προσδοκία και την ελπίδα όλων των ελλήνων πολιτών, και ελπίζω πως θα είναι όλων, να εμβολιαστούν και τα κυβερνητικά στελέχη που ήταν σε αυτή τη φάση να εμβολιαστούν προφανώς είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι υπερέβαλλαν στην εικόνα. Ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα.

Ο συμβολισμός ήταν αυτός για να εκπεμφθεί το μήνυμα ενότητας από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για όλους τους Έλληνες. Ο συμβολισμός ήταν αυτός, υπήρχε μια λίστα από ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης».

Παράλληλα τόνισε ότι: «66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 1.128 έχουν εμβολιαστεί, που έχουμε μέχρι σήμερα και να σας θυμίσω ότι σε αυτούς υπάρχουν κρατικοί λειτουργοί όπως η ηγεσία των Ενόπλων δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και εδώ κλείνει αυτό. Σας είπα για τις selfies κακώς έγιναν, ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στο ανώτατο επίπεδο και δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω. Κακώς υπήρχαν αυτές οι αναρτήσεις».

Αναφορικά με την είδηση ότι 126 κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου: «Στους 1.128 που είχαν γίνει μέχρι χθες το βράδυ εμβολιασμούς 66 αφορούν κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς και εδώ κλείνει. Θα εμβολιστούν και αυτοί όπως και όλοι μας όταν έρθει η σειρά μας με βάση την προτεραιοποίηση όπως και εγώ θα κάνω το εμβόλιο και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω ότι έρθει η σειρά μου. Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να προχωρήσει το σχέδιο, υπάρχει ένα σχέδιο οργανωμένο, προχωράμε στους εμβολιασμούς των υγειονομικών. Από την επόμενη εβδομάδα που θα μπουν στις γραμμές του εμβολιασμού οι περισσότερες δόσεις που έρχονται θα είναι σε πλήρη λειτουργία και ο εμβολιασμός των υγειονομικών ξεκινούν βάση της προτεραιοποίησης που έχει γίνει, οι οίκοι ευγηρίας, οι κλειστές μονάδες αποκατάστασης. Αυτό προέχει αυτή τη στιγμή, αυτό το project μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οπότε και ο σχεδιασμός είναι κάπου εκεί να ανοίξουν , λίγο νωρίτερα, και οι πλατφόρμες για τα ραντεβού αλλά να ανοίξει αυτό το εγχείρημα και στις ευρύτερες ομάδες πληθυσμού πάντα με βάση την προτεραιοποίηση που έχει κάνει η εθνική επιτροπή εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr