current views are: 12

7 Ιανουαρίου 2021
Δημοσίευση10:34

Τσοβόλας στον Alpha 98,9: Να πάμε άμεσα σε τρεις εβδομάδες σκληρού lockdown

Όταν ξέρει η κυβέρνηση – για λόγους κομματικούς, απαράδεκτο – ότι δεν θα μπορέσει να επιβάλλει την απόφαση, δεν την ανακοινώνει, υποστήριξε ο Δ. Τσοβόλας, σχολιάζοντας τις χθεσινές εικόνες στις εκκλησίες.

Δημοσίευση 10:34’

Όταν ξέρει η κυβέρνηση – για λόγους κομματικούς, απαράδεκτο – ότι δεν θα μπορέσει να επιβάλλει την απόφαση, δεν την ανακοινώνει, υποστήριξε ο Δ. Τσοβόλας, σχολιάζοντας τις χθεσινές εικόνες στις εκκλησίες.

Την πρόταση να μπει η χώρα για τρεις εβδομάδες σκληρό lockdown έκανε ο τέως Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και δικηγόρος, Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Θα πρότεινα τρεις εβδομάδες σκληρό lockdown, εγκαίρως, ώστε μετά να ανοίξει σταδιακά η αγορά», υπογράμμισε ο κ. Τσοβόλας.

«Ζω κάθε μέρα ως δικηγόρος κοντά στον κόσμο την αύξηση του κλίματος αναξιοπιστίας των εκάστοτε εξαγγελομένων μέτρων, λόγω συμπεριφοράς της πολιτικής εξουσίας, που άλλα λέει τη μία μέρα κι άλλα λέει την άλλη, επιβάλλει μέτρα και δεν εφαρμόζονται… Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και στην ψυχολογία των πολιτών αλλά και στην έξαρση της πανδημίας», σχολίασε ο κ. Τσοβόλας.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή του δήλωση, με την οποία εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, ο κ. Τσοβόλας υπογράμμισε: «Αφορμή για τη δήλωση που έκανε ήταν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε, καλώς ή κακώς, να κλείσουν και οι εκκλησίες και τελευταία στιγμή φάνηκε ότι υπήρξε ένας παρασκηνιακός συμβοβασμός: ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα έκανε ρίψη του σταυρού και στις εκκλησίες θα γινόταν η εφαρμογή της προηγούμενης απόφασης. Όταν ξέρει η κυβέρνηση – για λόγους κομματικούς, απαράδεκτο – ότι δεν θα μπορέσει να επιβάλλει την απόφαση, δεν την ανακοινώνει. (…) Ετσι αυξάνεται το αίσθημα ανυπακοής του πολίτη κι αυτό είναι εις βάρος της πανδημίας».

«Εγώ που είμαι παιδί του κατηχητικού, θα ήθελα να το σκεφτεί η κυβέρνηση πριν αποφασίσει, αλλιώς έπρεπε να τηρήσει την απόφασή της», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει παραβίαση του συντάγματος, τόνισε: «Το ΣτΕ σε αιτήσεις που έκαναν πολίτες, είπε ότι είναι συνταγματική (η απόφαση) γιατί αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας. Ασφαλώς, κατά την άποψή μου, νομικά υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα προς μια κατεύθυνση, όχι αλά καρτ. Το ίδιο ισχύει και για τον περιορισμό στην κίνηση των πολιτών».


σχετικα αρθρα