ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Η Γεννηματά «έφαγε» τον Λοβέρδο από Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο – Η πρώτη αντίδρασή του

Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 12 Ιανουαρίου 2021, 15:09
Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Η Γεννηματά «έφαγε» τον Λοβέρδο από Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο – Η πρώτη αντίδρασή του
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής. Δείτε την ανακοίνωση με την οποία ορίζονται νέοι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι.

Εξελίξεις αναμένεται να φέρει στο Κίνημα Αλλαγής η απόφαση της προέδρου Φώφης Γεννηματά να ορίσει νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη, στη θέση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η απόφαση της κ. Γεννηματά δημοσιεύτηκε με μια λιτή ανακοίνωση που ανέφερε: «Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης.

Συνομιλητές της Φώφης Γεννηματά εκτιμούσαν πως πρόκειται για προσωπική απόφαση της προέδρου του κόμματος, και σημείωναν σε αυτό το πλαίσιο πως ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος θα πρέπει να εκφράζει τη γενική στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Γεννηματά έκανε τη χρήση του σχετικού δικαιώματος που της δίνει ο Κανονισμός της Βουλής σχετικά με τον ορισμό των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων.

Οι αιχμηρές παρεμβάσεις Λοβέρδου και η υποψηφιότητα

Στην πρώτη του αντίδραση, ο κ Λοβέρδος σημειώνει πως «η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη»

Δεν θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσφάτως ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ενώ όλο το τελευταίο διάστημα προχώρησε σε αιχμηρές παρεμβάσεις γύρω από τα τεκταινόμενα στο ΚΙΝΑΛ αλλά και τις διεργασίες περί «προοδευτικής διακυβέρνησης». Ιδίως ως προς το τελευταίο, η συζήτηση άνοιξε με συγκεκριμένη αναφορά στη κυρίας Γεννηματά από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Τότε το γάντι είχε σηκώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε θετικό τόνο στην αναφορά της κυρίας Γεννηματά.

Έκτοτε ο κύριος Λοβέρδος προχώρησε σε αρκετές παρεμβάσεις κόβοντας τις όποιες γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα είμαι απολύτως σαφής και θα ξεκαθαρίσω ότι σε καμία μορφή προοδευτικής διακυβέρνησης δεν έχει θέση η πολιτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί σύνθεση και επιτομή λαϊκισμού και δημαγωγίας, ανικανότητας και ανευθυνότητας. Στο σημαντικό αυτό εγχείρημα πρωταγωνιστικό ρόλο μόνο η παράταξή μας μπορεί να διαδραματίσει, αφότου, βεβαίως, αυξήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις δυνάμεις της», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος στις αρχές Ιανουαρίου.

Επίσης, συνομιλητές του κ. Λοβέρδου στα τέλη Δεκεμβρίου τόνιζαν με αιχμηρό τρόπο πως στο σημαντικό εγχείρημα της προοδευτικής διακυβέρνησης πρωταγωνιστικό ρόλο μόνο η παράταξή μας μπορεί να διαδραματίσει», ενώ συνέχιζαν: «Για να συμβεί αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αυξήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις δυνάμεις της».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr