ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάβει φωτιές εκπρόσωπος του Ερντογάν: Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μέρος της Γαλάζιας Πατρίδας μας

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2021, 15:00 / Ανανεώθηκε 14 Ιανουαρίου 2021, 15:21
Ανάβει φωτιές εκπρόσωπος του Ερντογάν: Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μέρος της Γαλάζιας Πατρίδας μας
Facebook Twitter Whatsapp

Τη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας» επιστρατεύει για μια ακόμα φορά η Άγκυρα.

Στην τελική στροφή την πριν έναρξη των διερευνητικών επαφών (25/1/2021 στην Κωνσταντινούπολη) η Τουρκία επιμένει στην εμπρηστική ρητορική της. Ειδικότερα, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης που μεταδόθηκε από ραδιοφωνικό σταθμό, ότι «η Ανατολική Μεσόγειος είναι μέρος της Γαλάζιας Πατρίδας της Τουρκίας» καθώς και ότι «ορισμένες χώρες προέβησαν σε δηλώσεις και βήματα που κλιμάκωσαν την ένταση».

«Η Τουρκία συνεχίζει να διαχειρίζεται τη διαδικασία χωρίς να υποχωρεί και χωρίς να παραιτείται από την ισότητα, τη διπλωματία και τον διάλογο. Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας», είπε ο Αλτούν, ισχυριζόμενος μάλιστα πως «είναι προφανές ότι η Τουρκία τηρεί συνετή στάση».

Όσον αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Αλτούν ανέφερε ότι «είναι μια περιοχή επί της οποίας η Τουρκία είχε ισχυρή αξίωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Η Τουρκία εξακολουθεί να τη διατηρεί και σήμερα».

Επιπλέον, όπως υποστήριξε, «η χώρα και το κράτος μας αναλαμβάνουν μια ιστορική αποστολή. Μια χώρα με τέτοια γεωστρατηγική θέση, τέτοιο ιστορικό υπόβαθρο και τόσο δυναμικό πληθυσμό έχει πολύ δίκαιες αξιώσεις. Εδώ και χρόνια, μέσω διαφόρων δυτικοποιημένων πολιτικών, έγιναν προσπάθειες να κατασταλούν αυτές οι αξιώσεις».

«Ο λαός μας πάντα αντιτάχθηκε σε αυτές ό,τι κι αν ήταν. Μέσω πραξικοπημάτων, προσπάθησαν να ανατρέψουν αυτές τις αξιώσεις, προσπάθησαν να ανατρέψουν τη δημοκρατική πολιτική. Ωστόσο, ειδικά μετά το 2000, μέσω των πολιτικών, του αγώνα και της ηγεσίας του Προέδρου μας, η δυνατή φωνή της κοινωνίας ακούστηκε τόσο στην πολιτική όσο και σε πολλούς άλλους τομείς. Η αξίωση της χώρας μας να καταστεί περιφερειακή δύναμη και παγκόσμιος παράγων έχει εξελιχθεί σε πιο απτό αίτημα και στόχο. Ήταν κάτι που δεν είχε περάσει καν από το μυαλό των ανθρώπων κατά το παρελθόν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr