ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για Συρία: Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παρακολουθεί και να παραμένει απαθής

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 7 Απριλίου 2017, 15:55 / Ανανεώθηκε 7 Απριλίου 2017, 15:55
ΝΔ για Συρία: Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παρακολουθεί και να παραμένει απαθής
Facebook Twitter Whatsapp

Θέση για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στη Συρία πήρε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέση για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στη Συρία πήρε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε σχετικά ότι: «Οι εικόνες των δολοφονημένων, από χημικά όπλα, παιδιών στη Συρία είναι εφιαλτικές. Συγκλονίζουν κάθε ανθρώπινη συνείδηση.

 Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παρακολουθεί και να παραμένει απαθής. Άλλωστε, υπάρχει πλήρες πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο που απαγορεύει ρητά τη χρήση των χημικών όπλων. Η  “Σύμβαση για την Απαγόρευση της Ανάπτυξης, της Παραγωγής, της Αποθήκευσης και της Χρήσης των Χημικών Όπλων και την Καταστροφή τους”, είναι σε ισχύ από το 1997.
 
Τόσο από τις Η.Π.Α. όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της διασποράς και χρήσης χημικών όπλων.
 
Σε αυτό το θεσμικό και πολιτικό “οπλοστάσιο” πρέπει να στηρίζεται η στάση όλων, για να μην ξαναδούμε τέτοιες αποτρόπαιες εικόνες.
 
Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, που - στο ήδη πολυσύνθετο Συριακό ζήτημα - δεδομένα και γεωπολιτικές ισορροπίες φαίνεται να αλλάζουν, έχει ιδιαίτερη σημασία να αξιολογήσουμε το τι μπορεί να σημαίνουν οι εξελίξεις και για την Ελλάδα.
 
Η χώρα μας οφείλει να είναι ουσιαστικός παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτή πρέπει να είναι η πυξίδα μας. Με ψυχραιμία, εγρήγορση και ετοιμότητα». κατέληξε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr