current views are: 8

7 Απριλίου 2017
Δημοσίευση14:24

Χαρακόπουλος: Με κυβέρνηση ΝΔ στον κάλαθο των αχρήστων ο νόμος Παρασκευόπουλου

«Τα γεγονότα του Φαλήρου απέδειξαν για μια ακόμη φορά πόσο επικίνδυνες είναι οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,

Δημοσίευση 14:24’
αρθρο-newpost

«Τα γεγονότα του Φαλήρου απέδειξαν για μια ακόμη φορά πόσο επικίνδυνες είναι οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,

«Τα γεγονότα του Φαλήρου απέδειξαν για μια ακόμη φορά πόσο επικίνδυνες είναι οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς οι συγκεκριμένοι αδίστακτοι κακοποιοί, όπως αποκαλύφθηκε, είχαν ευεργετηθεί από τον νόμο Παρασκευόπουλου. Αμετανόητοι, βγήκαν ξανά παγανιά για να ληστέψουν.

Αμετανόητη, όμως και η κυβέρνηση, της οποίας ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι θα διατηρήσει τον “επιτυχημένο” νόμο Παρασκευόπουλου! Είναι φανερό ότι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Για τη ΝΔ δεν υπάρχουν ενδοιασμοί. Μόλις γίνει κυβέρνηση ο νόμος Παρασκευόπουλου θα πάει στο κάλαθο των αχρήστων». 

Τα παραπάνω τόνισε, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή σχετική ερώτηση που συνυπέγραψε προς τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή. 

Η ερώτηση, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ κ. Δημήτρη Σταμάτη έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τη δημοσίευση του ν.4322/2015, έχουν αποφυλακιστεί εκατόν πενήντα (150) σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί. Πολλοί εξ αυτών συνεχίζουν την κακοποιό δράση τους με πρόσφατο παράδειγμα τη χθεσινή 03/04/2017 απόπειρα ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Φάληρο. Γι αυτό ο ισχυρισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι «θα παραταθεί η ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου, γιατί παράγει αποτελέσματα(;)» και ότι «η Κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για τη θεσμική θωράκιση» μόνο θυμηδία προκαλεί.

Όμως, πέραν αυτών, είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι οι κακοποιοί αυτοί μετά την αποφυλάκιση τους δεν έχουν απελαθεί αμέσως και παραμένουν στη χώρα μας. Οι συνέπειες της παραμονής τους είναι αυταπόδεικτες, τόσο για την δημόσια τάξη όσο και για την επιβάρυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας».

Κατόπιν τούτων, οι υπογράφοντες βουλευτές, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να πληροφορηθούν:

•    Πόσοι αλλοδαποί κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με το ν. 4322/2015.
•    Πόσοι εξ αυτών έχουν απελαθεί. 
•    Αν δεν έχουν απελαθεί με ποιά αιτιολογία η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην άμεση απέλασή τους


σχετικα αρθρα