current views are: 7

11 Απριλίου 2017
Δημοσίευση10:00

Τσίπρας στα εγκαίνια της σήραγγας «Ανδρέα Παπανδρέου»: Ανοίγει ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την επιτροπεία

Στα εγκαίνια της διπλής σήραγγας της περιοχής «Παναγοπούλα» της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσίευση 10:00’

Στα εγκαίνια της διπλής σήραγγας της περιοχής «Παναγοπούλα» της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στα εγκαίνια της διπλής σήραγγας της περιοχής «Παναγοπούλα» της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς ”ανοιγεί δρόμους για να βγει η χώρα από την κρίση και την επιτροπεία”. 

«Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων της σήραγγας ”Ανδρέας Παπανδρέου” του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.

”Αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς για τη Δυτική Ελλάδα και το μήνυμα που στέλνει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός ”Αυτό το έργο έρχεται μετά από πολλά χρόνια και δείχνει ότι η χώρα μας μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια. Ανοίγει ο δρόμος που βοηθά την Δυτική Ελλάδα να αποκτήσει επαφή με τον κέντρο. 

”Η εικόνα μιας χώρας που παρά τις δυσκολίες και τις στερήσεις και παρά τη μεγάλη περιπέτεια καταφέρνει να στέκεται στα πόδια της. Αυτή δεν είναι μια εικόνα χώρας που βρίσκεται σε παρακμή και σε μιζέρια. Θέλω να πω ότι όλο αυτό το δύσκολο διάστημα και την περίοδο της δύσκολης διαπραγμάτευσης με πολλούς να παριστάνουν τις Κασσάνδρες, σηκώσαμε μανίκια και δουλέψαμε σκληρά. Και αυτό είναι κάτι που δίνει συμβολικό μήνυμα για το πως πρέπει να δουλέψουμε. Είναι σημαντικό που παραδίδεται ο δρόμος έγκαιρα για ασφαλή Πασχαλινή έξοδο. Δεν θέλω να μιλήσω εκτενώς για την ιστορία αυτού του έργου, που είχε γίνει θρύλος για την ατελείωτη ταλαιπωρία. Βαθιά μας πεποίθηση είναι ότι τα έργα που πληρώνονται με χρήμα του ελληνικού λαού, πρέπει να δικαιούται ο λαός την ανταποδοτικότητα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ”η παράδοση αυτού του έργου θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης. Προτεραιότητα είναι και η υλοποίηση του δρόμου Πάτρας – Πύργου, ενώ θα προχωρήσουμε και σε μια διπλή σιδηροδρομική γραμμή, ηλεκτροκινούμενη, που θα μεταφέρει κόσμο με άνεση και ασφάλεια, έργο που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Προγραμματίζουμε και την επέκταση του Προαστιακού στην Πάτρα. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα έργα στο νέο λιμάνι. Τα αρμόδια υπουργεία σχεδιάζουν, ήδη, την επόμενη φάση.  Ολοκληρώνουμε, επίσης, μια υπόσχεση χρόνων που είχα δώσει πριν τις εκλογές: Στην παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στο Δήμο που θα δώσει άλλη πνοή στην πόλη. Στην περιοχή της Αχαϊας γίνεται συστηματική δουλειά σε πολλά μέτωπα, χωρίς θόρυβο που αρχίζει να αποδίδει καρπούς”.

 

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Συνάντηση θα έχει και με τους δημάρχους του νομού Αχαΐας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου.


σχετικα αρθρα