ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καιρίδης για νέα πρόκληση Τουρκίας στον Alpha 98,9: Η Ελλάδα έχει και το διεθνές δίκαιο και τη λογική με το μέρος της

Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 9 Φεβρουαρίου 2021, 14:55
Καιρίδης για νέα πρόκληση Τουρκίας στον Alpha 98,9: Η Ελλάδα έχει και το διεθνές δίκαιο και τη λογική με το μέρος της
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

«Υπάρχει και η λογική, την οποία την καταλαβαίνει ο καθένας. Η ιδέα ότι η Ελλάδα θα έκανε ποτέ απόβαση στη Μικρασία των 85 εκατ., από τους Φούρνους ή το Καστελόριζο, είναι προφανώς φαιδρή, στερείται οποιασδήποτε λογικής βάσης», τόνισε ο κ. Καιρίδης.

Τη νέα προκλητική δήλωση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας,Χουλουσί Ακάρ, περί αποστρατικοποίησης των νησιών, σχολίασε ο βουλευτή της ΝΔ και διεθνολόγος Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Αυτό είναι μια παλιά αιτίαση της Τουρκίας, από τη δεκαετία του ‘70. Ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα. Η Ελλάδα έχει απαντήσει κατ’ επανάληψη, με αναφορά στο διεθνές δίκαιο, το οποίο – όπως και ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ – δίνει το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας στον αμυνόμενο, ότι οι δικές μας θέσεις εκεί είναι αμυντικές, έχουν να κάνουν κυρίως μετά την εισβολή στην Κύπρο. Έχουμε, λοιπόν, ένα δείγμα της αποβατικής, επιθετικής Τουρκίας από τη μία και βεβαίως κάθε χώρα που έχει δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα, μπορεί να προχωρήσει σε οχυρώσεις και αμυντικά έργα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πιθανότητα ενός επιτιθέμενου από την άλλη μεριά», υπογράμμισε ο κ. Καιρίδης.

«Υπάρχει και η λογική, την οποία την καταλαβαίνει ο καθένας. Η ιδέα ότι η Ελλάδα θα έκανε ποτέ απόβαση στη Μικρασία των 85 εκατ., από τους Φούρνους ή το Καστελόριζο, είναι προφανώς φαιδρή, στερείται οποιασδήποτε λογικής βάσης», τόνισε.

«Οι δικές μας θέσεις είναι απολύτως αμυντικές, έχουν να κάνουν με ητν επιθετικότητα της Τουρκίας, η οποία εκδηλώθηκε ξεκάθαρα 20 Ιουλίου του 1974. Άρα η Ελλάδα έχει και το διεθνές δίκαιο και τη λογική με το μέρος της, απέναντι σε μια Τουρκία που έχει την αποβατική στρατιά του Αιγαίου, με επιθετικά όπλα, προκειμένου να απειλεί νησιά. Επαναφέρουν το θέμα οι Τούρκοι για να μπερδεύουν τον διάλογο», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr