ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Κεφαλογιάννης απαντά μέσω του Alpha 98,9 στους οδηγούς ταξί: Ο κλάδος έχει ενισχυθεί με 93 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 10 Φεβρουαρίου 2021, 11:14
Ο Γ. Κεφαλογιάννης απαντά μέσω του Alpha 98,9 στους οδηγούς ταξί: Ο κλάδος έχει ενισχυθεί με 93 εκατ. ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp

Για τα ταξί που κυκλοφορούν από οδηγούς με ερασιτεχνικό δίπλωμα, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε: «Αν υπάρχουν στρεβλώσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα τις διορθώσουμε».

Απαντήσεις στα παράπονα και τα αιτήματα των οδηγών ταξί, που μίλησαν χθες στον Alpha 9,89, έδωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

Στο αίτημα του προέδρου του ΣΑΤΑ, Βασίλη Μαραγκάκη, να έχουν πρόσβαση τα ταξί στα κοινοτικά προγράμματα, ο υφυπουργός απάντησε: «Βάσει κοινοτικής νομοθεσίας δεν μπορούν να επιδοτηθούν οι μεταφορές όσον αφορά την αντικατάσταση του στόλου», ωστόσο πρόσθεσε πως «όσον αφορά κάποιες υπο-ενότητες, όπως ένα πρόγραμμα επιδότησης μέρους των ταξίμετρων, αυτό μπορούμε να το δούμε και είναι μια έμμεση ενίσχυση».

Οι οδηγοί ταξί εκφράζουν τα παράπονά τους ότι δεν έλαβαν αξιοπρεπή ενίσχυση από το κράτος εν μέσω πανδημίας, με τον κ. Κεφαλογιάννη να παραθέτει τα εξής στοιχεία: «Ο κλάδος συνολικά έχει ενισχυθεί με 93 εκατ. ευρώ. Από αυτά, 55 εκατ. Έχουν λάβει 18.800 ιδιοκτήτες ταξί μέσα από την επιστρεπτέα προκαταβολή, 15 εκατ. Ως αποζημίωση ειδικού σκοπού και 22 εκατ. Έχουν δοθεί σε 8.281 άτομα που είναι σε αναστολή, για το 2020».

«Ο οδηγός βάζει 5 ευρώ πετρέλαιο, για να πάρει μια κούρσα και μετά από αυτήν ξαναβάζει άλλα 5 ευρώ«, είπε από την πλευρά του ο κ. Μαραγκάκης.

Για τα ταξί που κυκλοφορούν από οδηγούς με ερασιτεχνικό δίπλωμα, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε: «Αν υπάρχουν στρεβλώσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα τις διορθώσουμε».

Αναφορικά με τα βανάκια, ο υφυπουργός είπε: «Υπάρχει μια πλατφόρμα. Έχουμε εξηγήσεις ότι λειτουργεί πολύ καλά. Είμαστε στο πλευρό των μεταφορών, αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, Αν γίνεται αυτό από όλους τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Τόνισε ότι εκτός των παραπάνω, δόθηκε και έμμεση ενίσχυση στους οδηγούς ταξί, «όταν δώσαμε παράταση για την απόσυρση οχημάτων».

Ερωτηθείς, γιατί αρκετά ταξί έμειναν εκτός επιστρεπτέας προκαταβολής, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: «Εχουν πάρει το 66%, δηλαδή 18.000 άτομα. Εκεί που δεν υπήρξε ενίσχυση είναι όσοι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν μείωση του τζίρου μέσω αποδείξεων» κι επανέλαβε ότι «8.281 εργαζόμενοι σε ταξί βρίσκονται σε αναστολή και αποζημιώθηκαν».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr