ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι βουλευτές της ΝΔ στην Αττική – Τα στοιχεία ανά περιφέρεια

Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου 2021, 19:00 / Ανανεώθηκε 10 Φεβρουαρίου 2021, 19:18
Δημοσκόπηση: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι βουλευτές της ΝΔ στην Αττική – Τα στοιχεία ανά περιφέρεια
Facebook Twitter Whatsapp

Δείτε αναλυτικά τους δημοφιλέστερους υπουργούς ανά εκλογική περιφέρεια στην Αττική. Τι απαντούν οι πολίτες.

Πέραν της πρόθεσης ψήφου της δημοσκόπησης της Opinion Poll για την ηλεκτρονική εφημερίδα polital, ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν, επίσης, από την αξιολόγηση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής.

Η Α΄Αθήνας

Πρώτος στις απαντήσεις των πολιτών για την Α’ Αθηνών έρχεται το πρόσωπο των ημερών, λόγω της πανδημίας που βιώνουμε, που δεν άλλο από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με ποσοστό 25,9%. Δεύτερος είναι ο υφυπουργός Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση Άγγελος Συρίγος με 16,4% και τρίτη η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη με 11,5%.

Βόρειος Τομέας Αττικής

Πρώτος στην αξιολόγηση των πολιτών στο Βόρειο Τομέα της Αττικής είναι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με ποσοστό 30,9%, ενώ ακολουθεί με 26,9% ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και τρίτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 12,9%, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων το τελευταίο διάστημα λόγω του επίμαχου νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δυτικός Τομέας Αττικής

Στον Δυτικό Τομέα της Αττικής πιο δημοφιλής είναι ο δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος με 31,5% και ακολουθεί με 22,6% ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεύτερος σε δημοφιλία σε αυτό τον τομέα έρχεται… ο κανένας με 24,6%.

Νότιος Τομέας Αττικής

Στο Νότιο Τομέα της Αττικής, οι ερωτηθέντες δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένοι από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια με 35,4%, ένα ποσοστό που έχει μεγάλη διαφορά τόσο από αυτά όλων των υπολοίπων βουλευτών του Τομέα, όσο και από τον δημοφιλή πρώην δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου και νυν βουλευτή Διονύση Χατζηδάκη, που έρχεται δεύτερος με ποσοστό 10,4%. Και σε αυτή την περίπτωση, η δημοφιλία του Νίκου Δένδια είναι λογική λόγω επικαιρότητας, αφού στο κέντρο της εξωτερικής μας πολιτικής βρίσκονται τόσο τα… δύσκολα ελληνοτουρκικά, όσο όμως και οι ελληνικές επιτυχίες της οριοθέτησης ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.

Ανατολική Αττική

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έρχεται πρώτος στην Ανατολική Αττική με ποσοστό 30,8%, ενώ δεύτερη είναι η βουλευτής Γεωργία Μαρτίνου με 18,4%.

Δυτική Αττική

Τα πιο αξιοσημείωτα ευρήματα της έρευνας για τις επιδόσεις των κυβερνητικών βουλευτών αφορούν αναμφισβήτητα στη Δυτική Αττική, καθώς το 34,2% των ερωτηθέντων προτίμησε το «δεν ξέρω / δεν απαντώ», ενώ το 25,9% απάντησε «κανένας». Αυτά τα δύο είναι και τα υψηλότερα ποσοστά αναφορικά με τον Τομέα της Δυτικής Αττικής, ενώ με μεγάλη διαφορά ακολουθούν με ισοβαθμία ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας και ο βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος με ποσοστό 13,6% έκαστος.

Α’ Πειραιά

Στην Α΄ Πειραιώς πρώτος έρχεται ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος με 36,8% και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά ο Νίκος Μανωλάκος με 12%. Και σε αυτή την περίπτωση ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 21,9% επέλεξε να μην απαντήσει.

Β’ Πειραιά

Πρώτος στις αξιολογήσεις των ερωτηθέντων πολιτών στην Β’ Πειραιώς έρχεται ο δημοσιογράφος και βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος με 38,6% και δεύτερος ο παλαιός κοινοβουλευτικός του κόμματος, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης με 11,3%. Υψηλά ποσοστά, πάντως, κατέχουν τόσο ο… κανένας (19,1%), όσο και το «δεν ξέρω / δεν απαντώ» (31%).

Οι «δυνατές» υποψηφιότητες

Οι ερωτηθέντες δεν κλήθηκαν να απαντήσουν μόνο για τις επιδόσεις των εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στο ερώτημα αν σε περίπτωση εθνικών εκλογών, μαζί με τους υπάρχοντες βουλευτές υπήρχαν στο ψηφοδέλτιο και επιπλέον υποψηφιότητες. Για την Α’ Αθηνών, πάλι πρώτος με μεγάλη διαφορά έρχεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 48,5% , ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 28,6% και τρίτος ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος με 27,5%. Στην Α’ Αθηνών, πάντως, κάνει δυναμική επανεμφάνιση ο πρώην Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος με ποσοστό 24,2%, αφού κατατάσσεται πέμπτος με ελάχιστη διαφορά από την τέταρτη Όλγα Κεφαλογιάννη (24,4%).

Στο Νότιο Τομέα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καταγράφει ποσοστό 51% . Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι εάν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν υποψήφιος στο Νότιο Τομέα, θα κατέγραφε επίσης επιτυχία, καθώς οι ερωτηθέντες τον κατέταξαν δεύτερο με 34,3%, με πρώτο τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με 49,8%.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr