ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Δεν τίθεται θέμα μόνιμης δομής μεταναστών στον Έβρο

Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου 2021, 19:00 / Ανανεώθηκε 10 Φεβρουαρίου 2021, 20:15
Μηταράκης: Δεν τίθεται θέμα μόνιμης δομής μεταναστών στον Έβρο
Facebook Twitter Whatsapp

Τι απαντά το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στον αναπληρωτή τομεάρχη Άμυνας, Γιώργο Τσίπρα και τη βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, για το σχόλιό τους σχετικά με όσα διαδραματίστηκαν κατά την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη, στον Έβρο.

«Στον Έβρο δεν τίθεται κανένα θέμα μόνιμης δομής», απαντά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωση του Γιώργου Τσίπρα και της Νατάσσας Γκαρά.

«Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αναστασία Γκαρά και Γιώργος Τσίπρας, ψεύδονται και παραπληροφορούν όταν δηλώνουν ότι τίθεται θέμα «νέας υπερμεγέθους δομής μόνιμης διαμονής στα σύνορα του Έβρου». Όπως πολλές φορές έχει ξεκαθαρίσει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, στον Έβρο δεν τίθεται κανένα θέμα νέας δομής διαμονής αιτούντων άσυλο. Και πολύ περισσότερο “υπερμεγέθους”. Επίσης, στον Έβρο δεν τίθεται κανένα θέμα μόνιμης διαμονής προσφύγων ή μεταναστών. Το ΚΥΤ Φυλακίου είναι δομή ελέγχου και καταγραφής και μόνο. Όσοι εισέρχονται, μένουν για λίγες ημέρες, όσες διαρκεί ο έλεγχος και η καταγραφή τους. Αυτή είναι η εθνική πολιτική και δεν αλλάζει. Τουλάχιστον όσο είναι στο τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Στον Έβρο, όπως και όπου χρειάζονται αποφάσεις και συνεννόηση, θα συνεχίσουμε το διάλογο με την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία, με σκοπό να υπάρξει λύση», σημειώνει το υπουργείο και συνεχίζει:

«Αξίζει να τονιστεί ότι, ο κ. Γιώργος Τσίπρας, στη σημερινή δήλωσή του, χαρακτήρισε τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στον Έβρο κατά την επίσκεψή μου, «δίκαιες και αιτιολογημένες». Τον περασμένο Μάιο, όταν κατά την είσοδό του στο δημαρχείο Μεγάρων του επιτέθηκαν οι πολίτες, η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική του περιφέρεια, καταδίκασαν δημοσίως την επίθεση που δέχθηκε, σημειώνοντας ότι «τέτοιες ενέργειες βλάπτουν την Δημοκρατία την οποία πρέπει όλοι μας να προασπίζουμε”. Ας διαλέξει!

Επίσης, τότε, στην παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαρέων, ο κ. Τσίπρας είχε ταχθεί κατά του σχεδιασμού να φτιαχτεί δομή φιλοξενίας στη Νέα Πέραμο, δηλαδή στην εκλογική του περιφέρεια. Ενώ δηλαδή σήμερα πρεσβεύει, ορθά, την μην παραμονή στον Έβρο, όταν εκκληθεί να συμβάλει με την δημιουργία δομής στην εκλογική του περιφέρεια για να αποσυμφορηθεί ο Έβρος, τότε πρόταξε το μικροπολιτικό συμφέρον… Υποκρισία».

Η βουλευτής Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, σε ανακοίνωση που συνυπογράφει με τον Γιώργο Τσίπρα, χαρακτηρίζει «δίκαιες και δικαιολογημένες» τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr