ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημητρίου στον Alpha 98,9 για νομοσχέδιο ΑΕΙ: Το ΚΚΕ έχει γαλουχήσει μια νεότερη γενιά ΚΝιτών να είναι παρεμβατικοί με την κακή την έννοια

Δημοσίευση 12 Φεβρουαρίου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 12 Φεβρουαρίου 2021, 12:26
Παπαδημητρίου στον Alpha 98,9 για νομοσχέδιο ΑΕΙ: Το ΚΚΕ έχει γαλουχήσει μια νεότερη γενιά ΚΝιτών να είναι παρεμβατικοί με την κακή την έννοια
Facebook Twitter Whatsapp

«Υπερασπιζόταν πράγματα που έχουν φτιαχτεί ως μυθολογίες κι όχι ως πραγματικότητα», σχολίασε ο κ. Παπαδημητρίου την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια. 

Στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, δεν υπήρχαν δύο κόσμοι, αλλά δύο διαφορετικές αντιλήψεις για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Δεν χρειάζεται αστυνομοκρατία, ούτε θα υπάρξει. Είναι αναγκαίο να μπει μια τάξη», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημητρίου και σχολίασε τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

«Ο Μητσοτάκης μετακινήθηκε περισσότερο σε μια πραγματικότητα, είπε “έλα να λύσουμε τα προβλήματα και συζητάμε μετά τα υπόλοιπα” και ο Τσίπρας παγιδεύτηκε σε ένα πράγμα που δεν υπήρχε λόγος. Προσπάθησε να δεχτεί και δέχτηκε ότι η ύπαρξη ταυτοτήτων στα πανεπιστήμια δεν παρεμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών».

«Υπερασπιζόταν πράγματα που έχουν φτιαχτεί ως μυθολογίες κι όχι ως πραγματικότητα», επισήμανε. «Το καλό να το κάνουμε κανόνα. Έχασε σε αυτό ο Τσίπρας. Οχυρώθηκε πίσω από αυτά πυο λέμε οι δημοσιογράφοι και οι τηλεοράσεις», τόνισε.

«Πολλοί πανεπιστημιακοί έχουν συμβιβαστεί με μια κατάσταση. Ωστόσο, τα περισσότερα πανεπιστήμια ζουν κανονικά, προοδεύουν», πρόσθεσε και μίλησε για ένα βήμα που πρέπει να γίνει με στόχο την αναβάθμιση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Νίκου Σοφιανού ότι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, είπε: «Ο κ. Σοφιανός είναι πράος και ρεαλιστής, όπως το μεγάλο κομμάτι της ηγεσίας του ΚΚΕ. Θα εφαρμοστεί το νομοσχέδιο και με τη βοήθεια του Σοφιανού όταν καταλάβει ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί των κομμουνιστών είναι κάποιοι που ονομάζουν τους εαυτούς τους κομμουνιστές, εγώ τους λέω μπαχαλάκηδες».

Στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στο ΚΚΕ, λέγοντας: «Εγώ χαίρομαι τη νεολαία που αμφισβητεί. Αν δεν αμφισβητείς νέος, πότε θα το κάνεις; Εκεί λοιπόν είναι εύκολο μια αμφισβήτηση που πρέπει να υπάρχει στον πανεπιστημιακό χώρο, να καταντάει βία. (…) Ανατρεπτικές ιδέες ναι, αλλά δεν θα σηκώνεις χέρι, δεν βάφεις το πανεπιστήμιο. Εκεί είναι αλήθεια ότι το ΚΚΕ, και ο Σοφιανός και ο Κουτσούμπας, θα κριθούν. Διότι, δυστυχώς, έχουν γαλουχήσει μια νεότερη γενιά ΚΝιτών και νεαρών να είναι παρεμβατικοί με την κακή την έννοια. Δεν θυμάμαι ποτέ να ήταν με αυτόν τον τρόπο».

«Η μεγάλη μεταρρύθμιση είναι όταν καταλάβουμε ότι από την Παιδεία μπορείς να βγάλεις λεφτά. Εκεί, ευχαρίστως να συγκρουστώ με το ΚΚΕ όσο θέλετε. Γιατί εκεί διαφωνούμε ριζικά. Για να κάνει όμως αυτή τη μεταρρύθμιση η Κεραμέως θα πρέπει να ξεκαθαρίζει ότι τα πανεπιστήμια είναι ασφαλή», είπε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr