ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έκοψε» το προπτυχιακό των Κινέζων ο Γαβρόγλου - Χάνονται τεράστια έσοδα

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 21 Απριλίου 2017, 11:26 / Ανανεώθηκε 21 Απριλίου 2017, 11:51
«Έκοψε» το προπτυχιακό των Κινέζων ο Γαβρόγλου - Χάνονται τεράστια έσοδα
Facebook Twitter Whatsapp

"Κόκκινη κάρτα" έδειξε στη Φιλοσοφική Αθηνών το υπουργείο Παιδείας στο αίτημά της να υλοποιήσει προπτυχιακό αγγλόφωνο πρόγραμμα τριετούς διάρκειας,

"Κόκκινη κάρτα" έδειξε στη Φιλοσοφική Αθηνών το υπουργείο Παιδείας στο αίτημά της να υλοποιήσει προπτυχιακό αγγλόφωνο πρόγραμμα τριετούς διάρκειας, το οποίο θα απευθύνεται σε αλλοδαπούς φοιτητές, κυρίως σε Κινέζους, με το ύψος των διδάκτρων να ανέρχεται σε 8.000 ευρώ ετησίως. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Δημοκρατία" ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απάντησε αρνητικά στην επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου για το θέμα αυτό.

Το αίτημα απορρίφθηκε, παρότι υπάρχει ενδιαφέρον από αλλοδαπούς φοιτητές, οι οποίοι προτίθενται να πληρώσουν και με το παραπάνω για να φοιτήσουν στη Φιλοσοφική Αθηνών. 

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Γαβρόγλου το αίτημα της Φιλοσοφικής δεν είναι σύννομο , "γιατί δεν αναφέρονται πουθενά στον νόμο προπτυχιακά ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών με δίδακτρα" καθώς και επειδή πρόκειται για "τριετές πρόγραμμα, ενώ τα προγράμματα των πανεπιστημίων είναι τετραετή".

Αυτό θα μπορούσε να το είχε αντιπροτείνει το υπουργείο Παιδείας στη Φιλοσοφική του Πανεπιστημίου Αθηνών, ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση του προτεινόμενου προγράμματος, για να προσελκύσει το ίδρυμα ξένους φοιτητές αλλά και κονδύλια, που έχει ανάγκη. 

Ο κ. Γαβρόγλου επέμεινε κάνοντας λόγο για μια πρόταση "που δεν βασίζεται σε κανέναν απολύτως νόμο και παραβιάζει όλες τις νόρμες και κανονικότητες της εκπαίδευσης των δικών μας πανεπιστημίων, ενώ δεν είναι σαφές από ποιο όργανο θα παίρνουν πτυχίο οι φοιτητές του". 

Πρόσθεσε τέλος ότι για να υλοποιηθεί τέτοιου είδους πρόγραμμα θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο εκπονεί αγγλόφωνα μεταπτυχιακά και μπορεί να προχωρήσει σε συνεργασίες τμημάτων για την υλοποίηση προπτυχιακών στα αγγλικά. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr