ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: «Όχι» της επιτροπής Εθνικής Άμυνας στο αίτημα της ΝΔ για Βενεζουέλα

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 21 Απριλίου 2017, 14:36 / Ανανεώθηκε 21 Απριλίου 2017, 15:20
Βουλή: «Όχι» της επιτροπής Εθνικής Άμυνας στο αίτημα της ΝΔ για Βενεζουέλα
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα Σεξπιρικό… «όχι» ήταν- όπως άλλωστε και αναμενόταν- η απάντηση του επικεφαλής της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα Σεξπιρικό… «όχι» ήταν- όπως άλλωστε και αναμενόταν- η απάντηση του επικεφαλής της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Κώστα Δουζίνα, στο αίτημα της ΝΔ να συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα.

  Συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε σε απόσπασμα του Σέξπιρ, σύμφωνα στο οποίο ο βρετανός βασιλιάς απευθυνόμενος στο γιο και διάδοχό του είπε : «να κάνεις τη δουλειά σου και να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένους καυγάδες. Αν πετύχει αυτή η προσπάθεια μπορεί να εξαφανιστεί η μνήμη του παρελθόντος».

« Μας ανησυχεί το τι γίνεται στη Βενεζουέλα, δεν υπάρχει αμφιβολία αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε θέση μόνο να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε για να λυθεί το πρόβλημα και να υπάρξει ειρήνευση», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

 Ο κ. Δουζίνας που ρωτήθηκε για το προφανές από τους δημοσιογράφους- σχετικά δηλαδή με τις ενδεχόμενες σχέσεις τη ελληνικής κυβέρνησης με την αντίστοιχη της Βενεζουέλας αλλά και το ενδεχόμενο άσκησης κριτικής από την αντιπολίτευση για τη μη καταδίκη της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εκεί- επικαλέστηκε τη θεσμική του ιδιότητα και δήλωσε άγνοια για τις θέσεις του Μαξίμου.

Ακόμα, σημείωσε πως όσο είναι πρόεδρος δεν έχει κατατεθεί ποτέ σχετικό αίτημα από βουλευτές, ενώ έκανε λόγο και για τυπικά προβλήματα στην κατάθεση της πρότασης.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τσιάρας, δήλωσε:

«Η άρνηση της κυβέρνησης να γίνει δεκτή η πρόταση των βουλευτών της ΝΔ και να συγκληθεί η Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, για να συζητήσει όσα το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Βενεζουέλα, συνιστά για άλλη μία φορά μια απαράδεκτη κοινοβουλευτική πρακτική. Φαίνεται ότι οποιαδήποτε συζήτηση αφορά στη Βενεζουέλα, προφανώς αντιμετωπίζεται με άρνηση από την πλευρά της κυβέρνησης. Δεν θέλω να πιστεύω βεβαίως ότι η ίδια ταυτίζεται με το καθεστώς Μαδούρο». 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr