ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Δένδια με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ – Στο τραπέζι των συζητήσεων ενέργεια και άμυνα

Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου 2021, 18:00 / Ανανεώθηκε 15 Φεβρουαρίου 2021, 19:06
Επικοινωνία Δένδια με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ – Στο τραπέζι των συζητήσεων ενέργεια και άμυνα
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, κατά την επικοινωνία τους διαπιστώθηκε ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών είχε σήμερα ο Νίκος Δένδιας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, κατά την επικοινωνία τους διαπιστώθηκε ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους.

«Εξετάσθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσής τους, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό και τον αμυντικό τομέα. Ενημέρωσα επίσης τον κ. Blinken για την εμβάθυνση των σχέσεων με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο», αναφέρει επίσης ο κ. Δένδιας.

Επιπλέον τονίζει ότι αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Συρίας και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στις τουρκικές ενέργειες.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

«Ο υπουργός Εξωτερικών Antony J. Blinken μίλησε σήμερα με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Δένδια. Ο υπουργός Blinken και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας τόνισαν τη δέσμευσή τους για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας, μεταξύ άλλων μέσω του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας και της διαδικασίας 3 + 1 με την Κύπρο και το Ισραήλ, καθώς και στενή συνεργασία για την άμυνα, τη διαφοροποίηση της ενέργειας και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο υπουργός Blinken χαιρέτισε τη συνεχή ηγεσία της Ελλάδας στην προώθηση της Διατλαντικής και Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων. Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας επιβεβαίωσαν την ιστορική σημασία της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξή του για συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ Ελλάδας και της Τουρκίας και συγχαίρει την Ελλάδα με την ευκαιρία των εορτασμών της Ελλάδας για τα 200 έτη του ελληνικού κράτους».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr