ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε για την «Μήδεια» και τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού

Δημοσίευση 19 Φεβρουαρίου 2021, 19:00 / Ανανεώθηκε 19 Φεβρουαρίου 2021, 20:22
Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε για την «Μήδεια» και τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού
Facebook Twitter Whatsapp

Τι δείχνει η πρόθεση ψήφου. Ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Τι απαντούν οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας και τους εμβολιασμούς.

Μεγάλο προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 38% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή διαφορά 14,5 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, το ΜέΡΑ25 με 3% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%. Στο 12% οι αναποφάσιστοι, 5,5% απαντάει «άλλο κόμμα».

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 41%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 21%. «Κανένας» απαντά το 33%.

Ως προς την κακοκαιρία «Μήδεια», το 51% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ενώ το 49% εμφανίζεται ικανοποιημένο.

Ως προς την Αττική, το 61% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από την αντίδραση του κράτους, έναντι του 39% που εκφράζει την ικανοποίησή του.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα το 45% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από την ανταπόκριση του κράτους, την ώρα που το 55% εκφράζει την ικανοποίησή του.

Πάντως το 50% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στον αντίποδα, το 44% εκφράζει την ικανοποίησή του.

Το 41% απαντά πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αναφορικά με την πανδημία εάν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 18% απαντά πως θα ήταν καλύτερα. Το 27% απαντά πως τα πράγματα θα ήταν στο ίδιο επίπεδο.

Το 48% εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο εμβολιασμών, ενώ το 40% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο.

Το 53% συμφωνεί με τη δημιουργία της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ενώ το 39% διαφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης.

Στην ερώτηση για το αν πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να μην υπάρχει παραγραφή σε θέματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης το 86% απάντησε ναι και μόλις το 5% όχι.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr