ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Εργασίας: Συνεχίζεται η δίωξη εναντίον δύο υπαλλήλων του ΣΕΠΕ

Δημοσίευση 23 Φεβρουαρίου 2021, 18:00 / Ανανεώθηκε 23 Φεβρουαρίου 2021, 18:51
Υπ. Εργασίας: Συνεχίζεται η δίωξη εναντίον δύο υπαλλήλων του ΣΕΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Τον Φεβρουάριο του 2021, τονίζει το υπουργείο, συμπληρώθηκε διετία χωρίς το Πειθαρχικό Συμβούλιο να έχει ολοκληρώσει –όπως θα ανέμενε κανείς- τη διαδικασία που είχε κινηθεί εναντίον των δυο υπαλλήλων του ΣΕΠΕ.

Σε ισχύ παραμένουν οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος δυο υπαλλήλων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού κ. Έφης Αχτσιόχλου,  ως προς το ζήτημα της πειθαρχικής δίωξης των δυο υπαλλήλων. 

Τον Φεβρουάριο του 2021, τονίζει το υπουργείο, συμπληρώθηκε διετία χωρίς το Πειθαρχικό Συμβούλιο να έχει ολοκληρώσει –όπως θα ανέμενε κανείς- τη διαδικασία που είχε κινηθεί εναντίον των δυο υπαλλήλων του ΣΕΠΕ. Έτσι, αναγκαστικά, προσθέτει το υπουργείο , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του ν. 3528/2007, άρθηκε αυτοδικαίως το καθεστώς αργίας στο οποίο είχαν τεθεί οι δυο υπάλληλοι, οι οποίοι επανήλθαν στην υπηρεσία χωρίς ωστόσο καθήκοντα πραγματικού ελεγκτικού έργου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, επισημαίνει το υπουργείο, παραμένουν σε ισχύ οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των υπαλλήλων και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναμένει από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να εκδώσει άμεσα τις σχετικές αποφάσεις του, καθώς έχουν πλέον ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ανακριτικές διαδικασίες. 

Υπογραμμίζει επίσης ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δεν μπορεί να αγνοήσει τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας ως προς τις πειθαρχικές διώξεις των υπαλλήλων, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί αθέμιτες πρακτικές υπαλλήλων του ΣΕΠΕ οι οποίες είναι εναντίον της διαφάνειας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Παράλληλα σημειώνει πως  πιστεύει ότι μετά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα πάρει τη σωστή απόφαση, στη βάση όλων των αποδεικτικών στοιχείων.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr