ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής: Προσβλητικός ο τρόπος που ασκείται η αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2021, 17:00 / Ανανεώθηκε 24 Φεβρουαρίου 2021, 17:36
Κοντονής: Προσβλητικός ο τρόπος που ασκείται η αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Κοντονής με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ύστερα από τις κατηγορίες εναντίον γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε στην πιο άθλια εκδοχή του φαινομένου που στο παρελθόν ονομάστηκε Αυριανισμός».

«Ο τρόπος που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τρόπος που ασκεί αντιπολίτευση είναι προσβλητικός για το χώρο της Αριστεράς και γι αυτό που η Αριστερά εκφράζει και θέλει να εκπροσωπεί», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα (91,6 – 105,8) ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής.

Ο Κοντονής με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ύστερα από τις κατηγορίες εναντίον γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε στην πιο άθλια εκδοχή του φαινομένου που στο παρελθόν ονομάστηκε Αυριανισμός», συμπληρώνοντας πως «αν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί επιθυμούσαν να σταματήσει αυτός ο βόρβορος, θα μπορούσαν να το πράξουν με μια κουβέντα τους, γιατί θα αφορούσε στα φιλικά τους συγκροτήματα. Είναι αμφότεροι υπεύθυνοι».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε πως «και τα δυο κόμματα εξουσίας είναι υπεύθυνα για αυτήν την κατάσταση, γιατί αυτά καθοδηγούν και στην καλύτερη περίπτωση ανέχονται αυτά τα φαινόμενα, ενώ θα μπορούσε να μπει φρένο».

Για τον νέο Ποινικό Κώδικα ο κ. Κοντονής είπε πως «με ευθύνη του πρώην Πρωθυπουργού, ψηφίστηκαν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος 1000 άρθρα και δεν εισακούστηκα ώστε να ισχύσει έστω σε βάθος χρόνου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Υπάρχουν υπεύθυνοι και υπάρχει πολιτική ευθύνη που καλό είναι να την αναλάβει ο πρώην Πρωθυπουργός, κάποτε», δήλωσε. Τόνισε ακόμη πως «για ορισμένα αδικήματα , όπως η μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, είμαι βέβαιος ότι υπήρξε σκοπιμότητα και είχα πει και τότε πως αυτό αποτελεί όνειδος και ντροπή ,ενώ για τη διάταξη περί βιασμού είχα τονίσει ότι η διάταξη είναι απαράδεκτη». Μάλιστα ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι «είχα σκεφτεί ,τότε, ο χρόνος της παραγραφής για όλα τα αδικήματα να ξεκινά από την ενηλικίωση του παιδιού που έχει υποστεί τη βάναυση συμπεριφορά».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr