ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοκριτική Χρυσοχοΐδη: Λάθος η αναφορά στο Μάτι - Επιχειρείται πάλι πόλωση αλά ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 27 Φεβρουαρίου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 27 Φεβρουαρίου 2021, 11:58
Αυτοκριτική Χρυσοχοΐδη: Λάθος η αναφορά στο Μάτι - Επιχειρείται πάλι πόλωση αλά ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

«Αν κάνω αυτοκριτική, είναι γιατί ανακάτεψα το Μάτι στη συζήτηση. Ηταν λάθος», ομολογεί σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Θέση για τις υποθέσεις του Δημήτρη Λιγνάδη και του Δημήτρη Κουφοντίνα παίρνει στο πλαίσιο συνέντευξης του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προχωρώντας και σε αυτοκριτική για τη διαχείριση της «Μήδειας». Για πρώτη φορά τονίζει ότι «ήταν λάθος που ανακάτεψα στη συζήτηση στο Μάτι», ενώ παραδέχεται πως «όταν δεν τα καταφέρνουμε καλά» λείπουν ο συντονισμός και η ανάληψη ευθύνης.

«Αν κάνω αυτοκριτική, είναι γιατί ανακάτεψα το Μάτι στη συζήτηση. Ηταν λάθος. Η συχνή αναφορά στο Μάτι σχετικοποιεί τη μνήμη και κάνει το γεγονός λιγότερο ακραίο. Το Μάτι πρέπει να μείνει στην άκρη του δημόσιου λόγου, δεν είναι μέτρο σύγκρισης για τίποτα», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στα ΝΕΑ.

Για την υπόθεση Λιγνάδη και τις φωνές για παραίτηση Μενδώνη σημείωσε: «Είμαστε μπροστά σε μια καταγγελλόμενη περίπτωση εγκληματικής συμπεριφοράς για την οποία έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη και ταυτόχρονα σε ένα συγκλονιστικό κοινωνικό θέμα με μεγάλη ηθική διάσταση. Το σημαντικό είναι να υπάρξει κάθαρση, να μιλήσει η Δικαιοσύνη και βεβαίως να δούμε πώς θα αφήσουμε πίσω τέτοια φαινόμενα, ντροπιαστικά για τον πολιτισμό και την κοινωνία μας. Η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, ισχυριζόμενος ότι υπήρξε συγκάλυψη ενώ τα ίδια τα γεγονότα τον διαψεύδουν, δείχνει την πολιτική του γύμνια. Πρέπει να είναι πολύ απελπισμένο ένα κόμμα για να επιχειρεί να εκμεταλλευθεί, και μάλιστα με τόσο εμφατικό τρόπο όπως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Και για έναν λόγο παραπάνω. Ο πολιτικός λόγος επιδρά έντονα στο ήθος της κοινωνίας και όταν για ένα τέτοιο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ παράγει χυδαιότητα, δεν διευκολύνει την κάθαρση αλλά τον βούρκο».

Για τη συζήτηση γύρω από τις υποθέσεις Λιγνάδη και Κουφοντίνα ανέφερε: «Δεν είμαστε αυτό που γίνεται τώρα. Εννοώ δεν είναι αυτό το πεδίο και το επίπεδο δημοκρατίας που θέλουμε και χρειαζόμαστε. Για πρώτη φορά γίνεται συζήτηση με θεματολογία εκτός COVID και όλα τα καταπιεσμένα συναισθήματα και ανάγκες έκφρασης κατακλύζουν το προσκήνιο, μαζί και οι υπόνομοι. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσει αυτός ο βούρκος. Η φύση του θέματος Λιγνάδη προσφέρεται για κάθε είδους ακρότητα, δυστυχώς η αντιπολίτευση δεν φείδεται δηλώσεων για να τις συντηρεί, ακόμα και να τις προκαλεί. Αν αυτό είναι ριζοσπαστική στάση της Αριστεράς, να το κρίνουν οι πολίτες. Σε μένα πάντως προκαλεί οργή, θλίψη, αποστροφή και ανησυχία. Επιχειρείται πάλι πόλωση α λα ΣΥΡΙΖΑ. Ανώφελη, απολίτικη και διχαστική, όπου στο τέλος κερδίζει όποιος μισεί αυτόν τον τόπο».

Για τη διαχείριση της «Μήδειας» ανέφερε: «Αν μιλάτε για την εθνική οδό, αυτοκριτική πρέπει να κάνουν όσοι το καταδίκασαν. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι κλείσαμε την Εθνική πριν πέσει το χιόνι. Τι να πω... Πότε να την κλείσουμε; Αφού πέσει και εγκλωβιστούν; Οι μετεωρολόγοι μάς έδιναν αναφορές ημιώρου, το κύμα κακοκαιρίας ερχόταν νομό με νομό, πόλη με πόλη. Μερικές φορές σχηματίζω την εντύπωση ότι η αντιπολίτευση ζει μόνο από τις καταστροφές, από τις κρίσεις, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Εκεί δηλαδή που υπάρχει άφθονο πεδίο, κατά τη γνώμη της, για καταγγελτικό λόγο. Ομως οι καταγγελίες και η έντασή τους δεν βρίσκουν βάση στα γεγονότα. Η τρίχα τριχιά που λέμε. Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι μία ακόμα άστοχη κριτική αλλά ο κόσμος που έμεινε χωρίς ρεύμα και νερό στην Αθήνα. Εχω δει πολλές φυσικές καταστροφές και κρίσεις. Σας βεβαιώνω ότι εκείνο που λείπει, όταν δεν τα καταφέρνουμε καλά, είναι ο συντονισμός και η ανάληψη ευθύνης. Το να υπάρχει διακοπή στο ρεύμα μπορεί να συμβεί. Αλλά να ψάχνουμε ποιος πρέπει να κόβει δέντρα είναι πρόβλημα, δεν επιτρέπεται. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ήδη εκτενώς και θα υπάρξουν λύσεις. Ξέρετε, λάθη γίνονται. Αρκεί να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται. Αν κάνω αυτοκριτική, είναι γιατί ανακάτεψα το Μάτι στη συζήτηση. Ηταν λάθος. Η συχνή αναφορά στο Μάτι σχετικοποιεί τη μνήμη και κάνει το γεγονός λιγότερο ακραίο. Το Μάτι πρέπει να μείνει στην άκρη του δημόσιου λόγου, δεν είναι μέτρο σύγκρισης για τίποτα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr