current views are: 10

2 Μαρτίου 2021
Δημοσίευση10:31

Ζαχαριάδης στον Alpha 98,9: Στο ερώτημα τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν στη θέση του Κουφοντίνα ήταν ο Κασιδιάρης, απαντώ…

Το ζήτημα Κουφοντίνα εργαλειοποιείται από την κυβέρνηση, υποστήριξε ο κ. Ζαχαριάδης και εξηγεί: «Δεν γίνεται κουβέντα για την πανδημία, για την οικονομική κρίση, για τις 400 ΜΕΘ που γέμισαν και κατέρρευσε το σύστημα υγείας.

Δημοσίευση 10:31’

Το ζήτημα Κουφοντίνα εργαλειοποιείται από την κυβέρνηση, υποστήριξε ο κ. Ζαχαριάδης και εξηγεί: «Δεν γίνεται κουβέντα για την πανδημία, για την οικονομική κρίση, για τις 400 ΜΕΘ που γέμισαν και κατέρρευσε το σύστημα υγείας.

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται και συμφωνώ με αυτό που λέει η ΝΔ ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Αν πεθάνει ο Κουφοντίνας, η Δημοκρατία κηλιδώνεται και εκβιάζεται», δήλωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

Διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το ζήτημα υπό το πρίσμα του κράτους δικαίου και του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, τονίζοντας ότι τα τελευταία 40 χρόνια σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπήρξε θάνατος απεργού πείνας, «παρά μόνο στην Τουρκία».

Χρειάζεται μία λύση από την πλευρά της συντεταγμένης πολιτείας, ώστε τα πράγματα να μην οδηγηθούν σε αδιέξοδο και να μην διασαλευτεί η ομαλότητα και την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, νωρίτερα στην εκπομπή, τόνισε ότι «Διασαλεύουν την ομαλότητα, την τάξη και την εύρυθμη λειτουργία».

Αναφερόμενος στο 2006, είπε: «Τότε ο Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας, με αίτημα τον προαυλισμό του, που απαγορευόταν. Τότε πρωθυπουργός ήταν ο Καραμανλής, με υπουργό Δικαιοσύνης τον Παπαληγούρα. Βρέθηκε λοιπόν λύση για τον προαυλισμό, κατά μόνας των κρατουμένων. Τότε η κυβέρνηση έκανε πίσω; Η Δημοκρατία εκβιάστηκε;».

«Θα βρούμε λύση ή το πάμε στα άκρα;», διερωτήθηκε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «το 2009 ή το 2010 ο Βορίδης έλεγε ότι υπέρ της θανατικής ποινής. Φεύγοντας από το ΛΑΟΣ και πηγαίνοντας στη ΝΔ, άλλαξε άποψη».

«Με Κασιδιάρη, θα κάνατε το ίδιο;»

Στο ερώτημα που έθεσε ο κ. Βορίδης, αν ο ΣΥΡΙΖΑ τηρούσε ανάλογη στάση αν απεργός της πείνας ήταν ο Κασιδιάρης, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: «Έχει ανοίξει μια τέτοιου είδους συζήτηση ότι κάποιοι είμαστε πιο κοντά στον έναν κ.λπ…. Αυτά μου προκαλούν εμετό. Αυτό δεν το λέει μόνο ο κύριος Βορίδης, που είναι γνωστός για τις ακραίες απόψεις του. Το άκουσα και από τον Χατζηδάκη, που θεωρείτο και μετριοπαθής. Η απάντηση λοιπόν είναι: Ούτε για τον Κουφοντίνα, ούτε για τον Ρουπακιά, ούτε για τον Μιχαλολιάκο, ούτε για τον Κασιδιάρη, αλλά για καθέναν από αυτούς. Εγώ δεν μπαίνω στη συζήτηση για το ποιος είναι, τι απόψεις έχει και τα έγκλημα έχει κάνει. Εγώ συζητώ πώς στέκεται η συντεταγμένη πολιτεία και η Δημοκρατία. Θέσαμε εμείς θέμα όταν έβγαιναν από τις φυλακές οι βασανιστές της χούντας, ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου και του Τεμπονέρα; Και eντάξει ο κύριος Βορίδης, προσπαθεί να κρατήσει έναν κόσμο, να μην πάει στο διπλανό κόμμα, ο κύριος Χατζηδάκης;».

Το ζήτημα Κουφοντίνα εργαλειοποιείται από την κυβέρνηση, υποστήριξε ο κ. Ζαχαριάδης και εξηγεί: «Δεν γίνεται κουβέντα για την πανδημία, για την οικονομική κρίση, για τις 400 ΜΕΘ που γέμισαν και κατέρρευσε το σύστημα υγείας. Μήπως επιχειρείται μέσα από αυτό το ζήτημα ένας συνολικός αποπροσανατολισμός του δημοσίου διαλόγου; Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ;».


σχετικα αρθρα