ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον κομματικό στρατό και στα ψέματα Τσίπρα στοχεύει η ΝΔ

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 30 Απριλίου 2017, 08:51 / Ανανεώθηκε 30 Απριλίου 2017, 08:51
Στον κομματικό στρατό και στα ψέματα Τσίπρα στοχεύει η ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

Το «δεν μπορείς να κυβερνάς με 15%» του Αλέξη Τσίπρα, έγινε «οι Έλληνες με στηρίζουν επειδή δεν κάνουν διαδηλώσεις εναντίον μου» σημείωναν από τη ΝΔ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το «δεν μπορείς να κυβερνάς με 15%» του Αλέξη Τσίπρα, έγινε «οι Έλληνες με στηρίζουν επειδή δεν κάνουν διαδηλώσεις εναντίον μου» σημείωναν από τη ΝΔ.

Σε επίπεδο στρατηγικής και ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων από την οδό Πειραιώς θα επικεντρώσουν τα πυρά τους στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, καθώς όπως δείχνουν και τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων της κοινής γνώμης, είναι ο μόνος που συγκρατεί τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ από την πλήρη κατάρρευση.

Ωστόσο, όπως λένε τα στελέχη της ΝΔ και «η κατάρρευση είναι κοντά». Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι πιστός στον κ. Τσίπρα έχει μείνει μόνο ο νεοδιορισμένος κομματικός του στρατός. Μάλιστα τονίζουν ότι πρωθυπουργός ίσως να έχει θράσος και την αλαζονεία που επέδειξε στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη επειδή ασφαλής, έχοντας μετατρέψει τους «αγανακτισμένους του χθες» σε «μετακλητούς υπαλλήλους του σήμερα».

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι οι πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά καθημερινά, από την υπερφορολόγηση, την ανεργία και τις περικοπές και από την άλλη παρακολουθούν τις προσλήψεις ημετέρων από πόρτες και παράθυρα, σε φορείς, υπουργεία και κομματικά γραφεία, θα δώσουν την απάντηση που πρέπει στον κ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές. «Η αποτυχία του κ. Τσίπρα δεν είναι και αποτυχία της Ελλάδας», σημειώνουν.

Από την οδό Πειραιώς, δεν θα μείνουν μόνο σε επίπεδο ρητορικής κατά του πρωθυπουργού, αλλά θα τον αποδομήσουν παρουσιάζοντας στους πολίτες συγκεκριμένα στοιχεία: Καταρχήν, λένε το υψηλό πλεόνασμα για το οποίο πανηγυρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης φορολογικής επιδρομής σε βάρος των Ελλήνων: 1.000 κατασχέσεις την ημέρα, νέα γενιά κόκκινων δανείων και αύξηση των ανεξόφλητων χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Δεύτερον, τα αντίμετρα που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας δεν αφορούν αυτούς που θα πληγούν από τα νέα σκληρά μέτρα, ενώ για να επιστρέψει αντίμετρα στην ελληνική κοινωνία, 2% του Α.Ε.Π., πρέπει να πιάσει πρωτογενή πλεονάσματα 5,5% του Α.Ε.Π. το 2019. Δηλαδή 10 δις σύνολο. «Άρα ξανακοροϊδεύει τον κόσμο», τονίζουν από τη ΝΔ. Για να επικοινωνήσει τα στοιχεία αυτά ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα, με επόμενο σταθμό, πιθανότατα τη Θεσσαλία.

Ο ίδιος θα επιμείνει στο αίτημα για εκλογές, τονίζοντας πως «πλέον όλοι έχουν καταλάβει ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να βγει η χώρα από την κρίση, είναι να φύγει η πιο αποτυχημένη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης». Παράλληλα έχει ξεκαθαρίσει ήδη πως η ΝΔ δεν πρόκειται να προσφέρει καμία στήριξη προς τον κ. Τσίπρα και δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα, ούτε τα αντίμετρα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr