ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις ώρες ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2021, 16:00 / Ανανεώθηκε 16 Μαρτίου 2021, 16:50
Ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις ώρες ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών
Photo: ΙΝΤΙΜΕ/Ο Παύλος Αποστολίδης επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ελλάδας εισέρχεται στο ξενοδοχείο για τον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών.
Facebook Twitter Whatsapp

Ως είθισται, οι δύο αντιπροσωπείες θα ενημερώσουν τις ηγεσίες τους για τα διαμειφθέντα.

Έπειτα από περίπου τέσσερις ώρες ολοκληρώθηκε ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι δύο αντιπροσωπείες ξεκίνησαν τις διερευνητικές επαφές στις 10:30 το πρωί.

Ως είθισται, οι δύο αντιπροσωπείες θα ενημερώσουν τις ηγεσίες τους για τα διαμειφθέντα.

Όπως έχει ήδη γράψει το Newpost οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 25-26 Μαρτίου, κατά την οποία ο ύπατος εκπρόσωπός της Ζοζέπ Μπορέλ θα υποβάλει την έκθεσή του σχετικά με την πορεία των πολιτικών.

Ο νέος γύρος συνομιλιών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, με την ελληνική πλευρά να μην έχει ανακοινώσει για λόγους ασφαλείας τον τόπο της συνάντησης των δύο αντιπροσωπειών αλλά και το μέρος όπου θα καταλύσει η τουρκική αντιπροσωπεία.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η μη συμμετοχή στην τουρκική αντιπροσωπεία του Ιμπραχίμ Καλίν. Ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας και πολύ στενός συνεργάτης του Ερντογάν συμμετείχε στις συζητήσεις της Κωνσταντινούπολης προσδίδοντάς τους αυξημένο πολιτικό συμβολισμό. Επομένως, η μη συμμετοχή υποβαθμίζει τη σημασία των συζητήσεων.

Στις σημερινές διερευνητικές ο πρέσβης Παύλος Αποστολίδης ήταν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, ενώ της τουρκικής ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σεντάτ Ονάλ.

Οι δύο αντιπροσωπείες έπιασαν ξανά το νήμα των συζητήσεων, προκειμένου να διερευνήσουν σημεία σύγκλισης για ενδεχόμενες μελλοντικές διαπραγματεύσεις αναφορικά με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr