ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος στον Alpha 98,9: Η Μενδώνη βρέθηκε με τη γίδα στην πλάτη - Στη Βουλή η υπόθεση Φουρθιώτη

Δημοσίευση 7 Απριλίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 7 Απριλίου 2021, 12:54
Ηλιόπουλος στον Alpha 98,9: Η Μενδώνη βρέθηκε με τη γίδα στην πλάτη - Στη Βουλή η υπόθεση Φουρθιώτη
Facebook Twitter Whatsapp

Όπως είπε, υπάρχει «ζήτημα όταν η κυρία Μενδώνη βγαίνει με τέτοια άνεση και λέει ψέματα. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά στο συγκεκριμένο υπάρχει μια σύμβαση που έχει την υπογραφή της».

Η κυρία Μενδώνη βρέθηκε με τη γίδα στην πλάτη και τώρα προσπαθεί να τα γυρίσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον Alpha 98,9, αναφορικά με σύμβαση που φέρει την υπογραφή και του υπουργείου Πολιτισμού και στην οποία επισημαίνεται ότι θα τοποθετηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης τρεις επιγραφές, με αναφορά και στο όνομα της υπουργού Πολιτισμού, κάτι που διέψευσε η Νέα Δημοκρατία.

Σχολιάζοντας τη σχετική προκήρυξη, ανέφερε: «Το άρθρο 9 της σύμβασης περιγράφει την ειδική μαρμάρινη επιγραφή, όπου λέει ότι σε αυτή θα υπάρχει και το όνομα της υπουργού. Αρα, στην πραγματικότητα η κ. Μενδώνη πρέπει να μας πει από ποιον εξαπατήθηκε ξανά. Γιατί στην πραγματικότητα βγήκε και μας είπε ότι εξαπατήθηκε. Πρέπει να μας πει ποιος την εξαπάτησε αυτή τη φορά κι έβαλε την υπογραφή της σε μια σύμβαση, η οποία έλεγε θα μπουν τρεις μαρμάρινες επιγραφές που θα έχουν μέσα και το όνομά της. Η σύμβαση έχει υπογραφές τριών υπουργών. Ένας από αυτούς που υπογράφει είναι η κυρία Μενδώνη. Πρέπει να μας απαντήσει η κυβέρνηση, από τη στιγμή που είναι... fake news, ποιος εξαπάτησε το υπουργείο κι έβαλε υπογραφή σε αυτή τη σύμβαση».

Όπως είπε, υπάρχει «ζήτημα όταν η κυρία Μενδώνη βγαίνει με τέτοια άνεση και λέει ψέματα. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά στο συγκεκριμένο υπάρχει μια σύμβαση που έχει την υπογραφή της».

«Αν ένας πολίτης δεν μπορεί να πιστέψει στα μάτια του όταν βλέπει ένα επίσημο έγγραφο με υπογραφή της υπουργού...», είπε και πρόσθεσε ότι ήταν θεσμική υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει:

«Ειδικά για την Ακρόπολη θεωρούμε ότι θα ήταν μια μεγάλη προσβολή. Είναι σημαντικό ότι υπουργείο λέει ότι δεν θα προχωρήσει, αλλά αναδεικνύει πολλά πράγματα για τον τρόπο που επιλέγει η κυρία Μενδώνη την πολιτική αντιπαράθεση».

Ερωτηθείς για το θέμα των self tests και τον πρόσφατο ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρχε φωτογραφικό διαγωνισμός προκειμένου η προμήθειά του να δοθεί Siemens, κάτι που διαψεύστηκε, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό, ο κ. Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε: «Απάντησε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και είπε ότι στο συγεκριμένο θέμα υπήρξε μια αστοχία. Στο ζήτημα των self tests υπάρχουν δύο επίπεδα στην κριτική: το ένα είναι το υγειονομικό και το δεύτερο το ζήτημα του διαγωνισμού. Έχουμε λόγους να είμαστε καχύποπτοι απέναντι στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση κάνει διαγωνισμούς; Έχουμε ένα εκατομμύριο λόγους. Περίπου όσες ήταν οι απευθείας αναθέσεις που έκανε σε μία εβδομάδα η κυρία Νικολάου».

«Ενώ εδώ κι έναν χρόνο οι επιστήμονες ζητούν επιθετική πολιτική στα τεστ, ζητούν συνταγογράφηση των τεστ, ξαφνικά βγήκε ένας διαγωνισμός για τεστ, όχι τον Νοέμβρη, που είχαμε 1.880 νεκρούς μέσα σε ένα μήνα, βγήκε μετά από πέντε μήνες. Τη στιγμή που βγήκε ο διαγωνισμός, η μοναδική κατασκευαστική εταιρεία που είχε πάρει άδεια στην ΕΕ - όχι χοντρέμπορας, γιατί έχει μια συναφή αυτό - ήταν το self test της Siemens. Εκεί εμείς θέσαμε ένα ερώτημα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο υγειονομικό σκέλος, είπε: «Ο ευρωπαϊκός ΕΟΔΥ λέει ότι τα self tests δεν μπορούν να είανι το βασικό εργαλείο, αλλά μόνο συμπληρωματικά. Τα rapid τεστ στους ασυμπτωματικούς έχουν 60% ψευδώς αρνητικό. Άρα, όταν μια κυβέρνηση επιλέγει να στηρίξει τη στρατηγική της μόνο στα self tests, εμείς έχουμε την υποχρέωση να θέσουμε ένα ερώτημα: αυτό που κάνετε δεν ανταποκρίνεται στις υγειονομικές ανάγκες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα έφερνε τα self tests; «Το να υπάρχουν περισσότερα τεστ, είναι θετικό. Δεν διαφωνούμε σε αυτό, αλλά υπάρχει μια κρίσιμη διαφορά: εμείς επειμένουμε ότι το σημαντικό είναι η συνταγογράφηση των τεστ. Συνταγογράφηση σημαίνει ότι υπάρχει διαμεσολάβηση από ειδικό της επιστήμης της υγείας, δεν μπορεί το τεστ να είναι θέμα ατομικής ευθύνης. Πρέπει να υπάρχει επιστήμονας, να ξέρουμε ότι όλα καταγράφονται».

«Ενας εργαζόμενος που ξέρω ότι αν βρεθεί θετικός ή αν μπει σε καραντίνα, μετά θα πρέπει να δουλεύει ένα μήνα υπερωρίες ή κινδυνεύει ακόμα και να χάσει τη δουλειά του, δεν θα επιλέξει να κάνει το self test. Άρα η κυβέρνηση, η οποία έχει θεσπίσει αντικίνητρα στους εργαζόμενους, τη στιγμή που με όλα τα επιστημονικά στοιχεία οι χώροι εργασίας είναι εστίες υπερμετάδοσης... Δεν είναι μια κυβέρνηση που πιστεύει σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Επισήμανε ότι «η κυβέρνηση, στους κλάδους τους οποίους επιλέγει ότι πρέπει να μείνουν ανοιχτοί, θα έπρεπε να υπάρχει μια κυβερνητική στήριξη. Στα σούπερ μάρκετ, για παράδειγμα, που έχει τις γυναίκες 10ωρα κάθε μέρα στα ταμεία, δεν γίνεται να μην τους συνταγογραφείς ένα μοριακό τεστ».

Εμβολιασμός εργαζομένων στον Τουρισμό

Για το άνοιγμα του τουρισμού, είπε: «Ήδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετηθεί κι έχει πει ότι πρέπει να σχεδιάσουμε να μπουν (προτεραιότητα στον εμβολιασμό) οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής της οικονομίας και οι άνθρωποι του τουρισμού, μαζί με τους ανθρώπους στα σούπερ μάρκετ. Πρέπει να δούμε πώς θα μπουν και στην πρώτη γραμμή του εμβολιασμού».

Μίλησε για αποτυχία της ΕΕ, στο πεδίο της πανδημίας, «και με όρους αλληλεγγύης και με όρους αποφασιστικότητας», επισημαίνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση φέρει ευθύνη. Είναι κομμάτι του προβλήματος. Γιατί ποτέ δεν υποστήριξε μια διαφορετική στρατηγική στα ζητήματα του εμβολιασμού. Άρα είανι συνυπεύθυνη, γιατί έχει αναγνωρίσει αυτή την πολιτική (της ΕΕ)».

Στη Βουλή το θέμα Φουρθιώτη

Για την υπόθεση Φουρθιώτη και τους ισχυρισμούς Βρούτση, είπε: «Στη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν μια σειρά από ερωτήματα. Πρώτον, τι έχει κάνει το υπουργείο Εργασίας έπειτα από αυτή την αποκάλυψη. Έχει προχωρήσει η διαδικασία. Εχουν πάει τα στοιχεία εκεί που πρέπει να πάνε για να προχωρήσουν οι κυρώσεις; Ούτε εμείς ξέρουμε, γ' αυτό το θέμα θα πάει στη Βουλή και θα απαντήσει ο κ. Χατζηδάκης».

«Η κυβέρνηση κρύβεται. Έχει πει ψέματα. Να υπενθυμίσω την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν υπάρχει φύλαξη στον συγκεκριμένο κύριο  και μετά από δύο μέρες βγαίνει ο υπουργός και λέει ότι αποσύρει τη φύλαξη. Βγάζει η ελληνική αστυνομία ψεύτικες ανακοινώσεις; Με ποιανού την ευθύνη; Και δεν φταίει κανείς σε αυτή τη χώρα;», πρόσθεσε. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr