ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ σε Μενδώνη για Ακρόπολη: Ας απαντήσει στη Βουλή ως υπουργός

Δημοσίευση 8 Απριλίου 2021, 19:00 / Ανανεώθηκε 8 Απριλίου 2021, 19:55
ΣΥΡΙΖΑ σε Μενδώνη για Ακρόπολη: Ας απαντήσει στη Βουλή ως υπουργός
Facebook Twitter Whatsapp

«Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος προς τη Λίνα Μενδώνη.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή της Λίνας Μενδώνη προς τον Αλέξη Τσίπρα, με την οποία τον καλεί να επισκεφθεί την Ακρόπολη για ξενάγηση.

«Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα: Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά Δωρεάς» ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε. Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις