ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στόχος μας είναι «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση»

Δημοσίευση 12 Απριλίου 2021, 19:00 / Ανανεώθηκε 12 Απριλίου 2021, 19:43
Γεννηματά: Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στόχος μας είναι «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση»
Facebook Twitter Whatsapp

Η κ. Γεννηματά μιλώντας για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία και τη πορεία του εμβολιασμού τόνισε ότι θα κάνει μήνες για να καλύψει τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, και γι' αυτό χρειάζονται άμεσα μέτρα.

Στη Θεσσαλία συνεχίζονται από σήμερα και για το επόμενο τριήμερο οι ψηφιακές περιοδείες του Κινήματος Αλλαγής, με την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά να επικεντρώνει - στη διαδικτυακή της ομιλία στη Λάρισα - στα προβλήματα του αγροτικού τομέα ενώ σχολίασε και τα ζητήματα της πανδημίας και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η κ. Γεννηματά μιλώντας για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία και τη πορεία του εμβολιασμού τόνισε ότι θα κάνει μήνες για να καλύψει τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, και γι' αυτό χρειάζονται άμεσα μέτρα. «Στήριξη του ΕΣΥ. Και δεύτερον με την αποφυγή κάθε συνωστισμού. Γιατί δεν μπορεί τα σχολεία να ανοίγουν όπως πριν την πανδημία, με συνωστισμό στις τάξεις και την ευθύνη για τα τεστ μόνο σε γονείς και μαθητές. Ποιος αλήθεια αναλαμβάνει την ευθύνη αν τα παιδιά αρρωστήσουν μέσα στις πανελλαδικές; Όχι μόνο στην οικογένεια η ευθύνη, το ένα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Γιατί δεν μπορεί να συνεχίζεται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι αδιανόητο να πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί προχθές μόλις παρέλαβε τα πρώτα 40 νέα λεωφορεία. Ενώ εξαγγέλλουν 300 από τον Αύγουστο! Γιατί δεν μπορεί να μη γίνεται κανένας έλεγχος για την τήρηση των υποχρεωτικών ποσοστών με τηλεργασία στις επιχειρήσεις. Οι πολίτες οφείλουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, αλλά δεν μπορεί να επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει τα λάθη και τις παλινωδίες της, με τις θεωρίες της «ατομικής ευθύνης», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Σήμερα η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής, ταυτόχρονη με την μείωση των τιμών παραγωγών επιφέρουν την οικονομική κατάρρευση του εισοδήματος των αγροτών» ,ανέφερε η κ. Γεννηματά κατηγορώντας τη ΝΔ πως με την πολιτική της αφήνει ανενόχλητα τα καρτέλ της αγοράς και δεν διασφαλίζει τον στοιχειώδη υγιή ανταγωνισμό και τη διαφάνεια. «Οι αγρότες όμως δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους. Να είναι οι ξεχασμένοι φτωχοί συγγενείς. Να επιβιώσουν μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί όπως επιδιώκει η ΝΔ. Η κατάσταση αυτή πρέπει να ανατραπεί», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και προσδιόρισε ως βασικό προσανατολισμό της αγροτικής παραγωγής της Θεσσαλίας, τη στήριξη της παραγωγής τροφίμων, τον εκσυγχρονισμό των παραδοσιακών καλλιεργειών, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα. Την ανάπτυξη συμπληρωματικών δραστηριοτήτων στον τομέα του αγροτουρισμού και της διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό. «Προτεραιότητα μας είναι η αύξηση της εμπορικής αξίας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων».

Επεσήμανε ότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας δεν προσφέρουν προοπτική για την επανεκκίνηση της οικονομίας. «Το νέο δεν κτίζεται πάνω σε ερείπια. Με μια κατεστραμμένη οικονομία και την ανεργία να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις η πορεία της ανάκαμψης θα κοστίσει και θα διαρκέσει περισσότερο. Η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί με την Ε.Ε. τη χρήση μέρους των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Όπως ήδη ετοιμάζονται ο κ. Ντράγκι στην Ιταλία και ο κ. Μακρόν στη Γαλλία. Στην Αμερική ο Μπάιντεν αλλά και στην Ευρώπη δίνουν το βάρος στις δημόσιες επενδύσεις, γιατί όπως ισχυρίζονται μετά από τις δυο κρίσεις την οικονομική και την υγειονομική , είναι ο μοχλός για την ανάκαμψη», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι αποφεύγει συστηματικά το διάλογο για το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ πρόσθεσε πώς το σχέδιο που έχει παρουσιάσει ικανοποιεί δήθεν τους γενικούς όρους της Ε.Ε, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται, σημείωσε, για ένα σχέδιο που παραθέτει επενδύσεις-έργα χωρίς ιεράρχηση, χωρίς να αναλύεται τι εξυπηρετεί το καθένα, ποιος είναι ο στόχος του. Λείπει, είπε, ο οραματικός στόχος αλλαγής του οικονομικού μοντέλου και αναβάθμισης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr