ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε και τέταρτος γραμματέας από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2017, 06:01 / Ανανεώθηκε 16 Μαΐου 2017, 18:26
Παραιτήθηκε και τέταρτος γραμματέας από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Facebook Twitter Whatsapp

Την παραίτηση του από την θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτική Πολιτικής υπέβαλλε ο κ. Τάσος Σαλτερής ακολουθώντας την πορεία 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την παραίτηση του από την θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτική Πολιτικής υπέβαλλε ο κ. Τάσος Σαλτερής ακολουθώντας την πορεία δύο ακόμη γενικών γραματέων και ενός ειδικού που έχουν απομακρυνθεί σε διάστημα είκοσι μηνών. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος"  ο  κ. Σαλτερής είχε ορκιστεί γενικός γραμματέας Υποδοχής, δηλαδή αρμόδιος για τη λειτουργία όλων των δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στις 24 Οκτωβρίου 2016. Η τοποθέτησή του είχε αναγγελθεί πέντε μέρες νωρίτερα στην προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από τη θορυβώδη παραίτηση του προκατόχου του. Ο κ. Βουδούρης είχε απομακρυνθεί τον Σεπτέμβριο καταγγέλλοντας δημόσια τον Γ. Μουζάλα για κατασπατάληση πόρων, παράλληλο σύστημα διοίκησης γύρω από τον υπουργό και τεράστια καθυστέρηση στις προετοιμασίες για την καλύτερη λειτουργία των δομών φιλοξενίας.

Όταν ορκίστηκε ο Τάσος Σαλτερής, ο Γ. Μουζάλας ήταν ακόμη αναπληρωτής αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική υπαγόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στη σύντομη τελετή της ορκωμοσίας, μάλιστα, ο Π. Κουρουμπλής δήλωνε πως «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποδέχεται με τις καλύτερες ευχές τον κ. Σαλτερή, ένα νέο άνθρωπο, στον οποίον εμπιστευόμαστε την κρίσιμη θέση του γενικού γραμματέα Υποδοχής και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η επιλογή θα δικαιώσει όσους εμπιστευόμαστε αυτή τη νέα προσπάθεια και τον νέο άνθρωπο αυτό».

Στο διάστημα των επτά μηνών που ακολούθησε, σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο"  ο κ. Σαλτερής είχε μικρή παρουσία στις δημόσιες εμφανίσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποτήρι ξεχείλισε προσφάτως, με το γενικό γραμματέα να διαμαρτύρεται, όπως και ο προκάτοχός του, για θέματα αρμοδιοτήτων, καθώς ο υπουργός συνέχισε να δουλεύει με τους συνεργάτες του προσωπικού του γραφείου που λάμβαναν τελικά τις αποφάσεις χωρίς να έχουν θεσμική εξουσιοδότηση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Τ. Σαλτερής επέστρεψε ήδη στο Γραφείο Συντονισμού της κυβέρνησης όπου ήταν και πριν αποσπασμένος.

ΝΔ: Οι παράνομοι μετανάστες έρχονται, οι Γενικοί Γραμματείς φεύγουν

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με την παραίτηση και του τελευταίου εναπομείναντα Γενικού Γραμματέα από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακόμη μια παραίτηση Γενικού Γραμματέα - του τελευταίου εναπομείναντα αυτή τη φορά - από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. 
 Η τρίτη μέσα  σε διάστημα, μόλις, έξι μηνών. Η τέταρτη, συνολικά, σε διάστημα ενάμιση έτους. Τελικά, οι μόνες μετεγκαταστάσεις για τις οποίες μπορεί να “υπερηφανεύεται” ο κύριος Μουζάλας είναι αυτές των συνεργατών του. Γιατί, ακόμα και τώρα, δεν έχει προχωρήσει στο παραμικρό την αυτονόητη σύσταση Οργανισμού που απαιτείται για τη στοιχειώδη οργάνωση του Υπουργείου του. Γιατί, ακόμα και τώρα, συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς την απαραίτητη Οικονομική Διεύθυνση. Και, γιατί, όσο καιρό ο ίδιος είναι Υπουργός, παράνομοι μετανάστες έρχονται και Γενικοί Γραμματείς φεύγουν». κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.