ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικές πηγές για απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου: Προσερχόμαστε με καλή διάθεση, αλλά υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας

Δημοσίευση 15 Απριλίου 2021, 20:00 / Ανανεώθηκε 15 Απριλίου 2021, 20:17
Διπλωματικές πηγές για απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου: Προσερχόμαστε με καλή διάθεση, αλλά υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας
Facebook Twitter Whatsapp

Διπλωματικές πηγές εξήγησαν τους λόγους που ο κ. Δένδιας προχώρησε σε αυτή τη σκληρή απάντηση. «Όταν συνομιλούμε διεθνώς και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους Τούρκους, προβάλλουμε τις θέσεις μας και τα δίκαιά μας. Οι οποίες είναι γνωστές. Και βασίζονται στη διεθνή νομιμότητα», σημείωναν.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δεν χαρίστηκε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και σε σκληρή, αλλά διπλωματική γλώσσα, απάντησε σε όλες τις τουρκικές αξιώσεις, ξεδιπλώνοντας τις πάγιες ελληνικές θέσεις για τα ανοιχτά ζητήματα με τη γειτονική χώρα καθώς επίσης και σε όλα όσα ανέφερε ο τούρκος ομόλογός του.

Διπλωματικές πηγές εξήγησαν τους λόγους που ο κ. Δένδιας προχώρησε σε αυτή τη σκληρή απάντηση. «Όταν συνομιλούμε διεθνώς και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους Τούρκους, προβάλλουμε τις θέσεις μας και τα δίκαιά μας. Οι οποίες είναι γνωστές. Και βασίζονται στη διεθνή νομιμότητα», σημείωναν και συνέχιζαν:

«Αυτές είναι οι θέσεις μας. Και αυτές είναι οι δικές τους θέσεις. Με την Τουρκία έχουμε διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων. Η δική μας βασίζεται στις Ευρωπαϊκές αξίες. Και στο διεθνές δίκαιο. Η ελληνική πλευρά έδωσε έμφαση στην θετική ατζέντα, γι΄αυτό και πρότεινε συνεργασία στον οικονομικό τομέα. Εμείς προσερχόμαστε πάντα με ειλικρίνεια και καλή διάθεση. Αλλά θα υπερασπιστούμε τις θέσεις μας».

Όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σε πλήρη συνεννόηση, ενώ είχαν και εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Και όπως κατέληγαν οι ίδιες πηγές, ο ΥΠΕΞ είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr