ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Γιατί παραιτούνται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής;

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2017, 13:59 / Ανανεώθηκε 17 Μαΐου 2017, 14:47
Αυγενάκης: Γιατί παραιτούνται  από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής;
Photo: sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τάσου Σαλτέρη έκανε ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τάσου Σαλτέρη έκανε ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Μουζάλα αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Ο κ. Αυγενάκης στην ερώτησή του μεταξύ άλλων επισημαίνει: "Η παραίτηση του 4ου κατά σειρά Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τάσου Σαλτερή μετά από δύο ακόμη Γενικούς Γραμματείς και ενός Ειδικού που έχουν απομακρυνθεί μέσα σε διάστημα 20 μηνών από το Υπουργείο που προΐσταται ο κ. Ι.Μουζάλας, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την άσκηση διοίκησης, την οικονομική διαχείριση και συνολικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο προκάτοχος του κ. Τ.Σαλτερή, κ.  Οδυσσέας Βουδούρη, ο οποίος είχε παραιτηθεί τον Σεπτέμβριο κατήγγειλε δημόσια τον Υπουργό για «κατασπατάληση πόρων, παράλληλο σύστημα διοίκησης γύρω του και τεράστια καθυστέρηση στις προετοιμασίες για την καλύτερη λειτουργία των δομών φιλοξενίας".

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Γιατί παραιτήθηκε ο 4ος κατά σειρά Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής;
Έχουν διερευνηθεί οι καταγγελίες του πρ. Γ.Γ. κ. Οδυσσέα Βουδούρη;