ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρετώδεις διεργασίες στην Ανατ. Μεσόγειο: Ο Δένδιας ενημέρωσε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2021, 14:37
Πυρετώδεις διεργασίες στην Ανατ. Μεσόγειο: Ο Δένδιας ενημέρωσε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στη συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μερικά μόνο 24ωρα μετά το μπαράζ επισκέψεών τους σε γειτονικές χώρες.

Όπως αναφέρει ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter «κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του ΣΕΥ της ΕΕ, ενημέρωσα το Συμβούλιο για τις πρόσφατες επισκέψεις μου σε Λιβύη, Τουρκία και Αίγυπτο».

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση».

«Προσκάλεσα τον φίλο μου Μεβλούτ να επισκεφθεί την Αθήνα – η επίσκεψη μπορεί να συνεισφέρει στην προετοιμασία μιας συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν. Βλέπω μια παγίωση θέσεων που εκφεύγουν της διεθνούς νομιμότητος. Κάτι που κάνει την προοπτική επίλυσής τους δύσκολη. Αλλά όχι αδύνατη», τόνισε.

Νωρίτερα σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος,. Αριστοτελία Πελώνη, αναφερόμενη στα Ελληνοτουρκικά είπε: «Η Ελλάδα -και το τόνισε πολλές φορές έως σήμερα ο Πρωθυπουργός- επιδιώκει ανοιχτούς διαύλους  επικοινωνίας με τη γείτονα. Επιδιώκει, προπάντων, την εμπέδωση θετικού κλίματος που θα επιτρέψει τη μείωση των εντάσεων και την υιοθέτηση μιας θετικής ατζέντας. Κατέθεσε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα 15 σημεία συνεργασίας, τα οποία έγιναν δεκτά από την τουρκική πλευρά, που πρόσθεσε  κι άλλα και συμφωνήθηκε να εργαστούν για τα επόμενα βήματα. 

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα  προβάλλει με παρρησία τις θέσεις της και προσέρχεται με ειλικρίνεια και καλή πίστη στις συνομιλίες. Αξιώνει όμως σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, τις Διεθνείς Συνθήκες και τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr