ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη Φώφης Γεννηματά με την ΟΛΜΕ: «Τέσσερεις προτάσεις άμεσης προτεραιότητας για τα σχολεία»

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2021, 20:00 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2021, 20:26
Τηλεδιάσκεψη Φώφης Γεννηματά με την ΟΛΜΕ: «Τέσσερεις προτάσεις άμεσης προτεραιότητας για τα σχολεία»
Facebook Twitter Whatsapp

Η κυρία Γεννηματά δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ότι ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και με τις επιλογές της διεύρυνε το μαθησιακό χάσμα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες καθώς ακολούθησε μια πολιτική αντιμεταρρυθμίσεων με αλοζονεία και αυταρχισμό.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν σήμερα την εκπαιδευτική διαδικασία. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η υπεύθυνη Παιδείας της Κ.Ο. Χαρά Κεφαλίδου και ο γραμματέας του Τομέα Νίκος Τσούλιας.

Η κυρία Γεννηματά δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ότι ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και με τις επιλογές της διεύρυνε το μαθησιακό χάσμα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες καθώς ακολούθησε μια πολιτική αντιμεταρρυθμίσεων με αλοζονεία και αυταρχισμό. «Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από την μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αλλά και των οικογενειών των μαθητών», ανέφερε και διατύπωσε 4 προτάσεις:

- Είναι αναγκαίο μετά το Πάσχα ν' ανοίξουν με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό στις τάξεις όλα τα σχολεία.

- Να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σ' αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες).

- Πέραν των self tests για εκπαιδευτικούς - μαθητές είναι αναγκαίο ο ΕΟΔΥ να προχωρήσει σε δειγματοληπτικά και περιοδικά rapid tests.

- Το κράτος δεν επιτρέπεται να μεταφέρει όλη την ευθύνη του στους πολίτες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr