ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Γιάννος Παπαντωνίου – Τι δήλωσε

Δημοσίευση 22 Απριλίου 2021, 17:00 / Ανανεώθηκε 22 Απριλίου 2021, 18:51
Ελεύθερος χωρίς όρους ο Γιάννος Παπαντωνίου – Τι δήλωσε
Facebook Twitter Whatsapp

Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΚΕΠΠ, Γιάννος Παπαντωνίου μετά την έξοδο από την Ανακρίτρια.

Ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Ρούλα Κουράκου προσήλθαν σήμερα στην Ανακρίτρια Μαρία Τόλια  συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Εξερχόμενος του Γραφείου της Ανακρίτριας, ο Γιάννος Παπαντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντηση με την Ανακρίτρια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο  της συμπληρωματικής ανάκρισης που είχε διατάξει το Δικαστικό Συμβούλιο, όταν διαπίστωσε ότι το κατηγορητήριο δεν μπορεί να στηρίξει τη δίωξη εναντίον μας.  Παραδόσαμε  υπομνήματα, που επαναλαμβάνουν όσα είχαμε καταθέσει σε προηγούμενα στάδια. Ότι δηλαδή τα περί δωροδοκίας αποτελούν άθλια και πρόστυχη  κατασκευή στο πλαίσιο της σκευωρίας που μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν επιβλήθηκε κανένας απολύτως περιοριστικός όρος. Είναι ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη ξαναρχίζει να λειτουργεί ανεξάρτητα, σύμφωνα με το νόμο και τα στοιχεία της δικογραφίας.

Ζητώ, όπως έχω δηλώσει, δικαίωση και μία συγγνώμη. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη για να τεθεί, επί τέλους, τέρμα στις πρωτοφανείς, για ευρωπαϊκή χώρα, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν συντελεστεί σε βάρος μας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr