ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Τα αντίμετρα είναι το νέο μεγάλο παραμύθι

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2017, 22:30 / Ανανεώθηκε 18 Μαΐου 2017, 22:56
Facebook Twitter Whatsapp

Σε υψηλούς τόνους κυμάνθηκε η ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά τη σημερινή της ομιλία στη Βουλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε υψηλούς τόνους κυμάνθηκε η ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά τη σημερινή της ομιλία στη Βουλή. Η τοποθέτηση της κ. Γεννηματά ξεκίνησε με προσωπική επίθεση κατά του Νίκου Βούτση με αφορμή την απόφαση του Πρωθυπουργού να προηγηθεί της  πρόεδρου  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη της ίδια όσο και των μελών της παράταξής της.

Δεν είναι σπίτι σας για να κάνετε ό,τι νομίζετε κ. Πρόεδρε. Έχετε απόλυτη ευθύνη για αυτό που έγινε σήμερα, το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στα κοινοβουλευτικά χρονικά., σχολίασε η κ. Γεννηματα και πρόσθεσε « Λυπάμαι και για τον Πρωθυπουργό, λυπάμαι και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν για το ότι δεν τηρήθηκε η κοινοβουλευτική σειρά των κομμάτων.»

Στην τοποθέτηση της η Φώφη Γεννηματά μίλησε με σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση λέγοντας ότι σήμερα παίζεται η τρίτη πράξη του δράματος για τον ελληνικό λαό. «Η κυβέρνηση κάνει τη σοβαρότερη εκχώρηση κυριαρχίας του ελληνικού κράτους» είπε χαρακτηριστικά και εν συνεχεία μίλησε για συμφωνία ντροπής που δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Ενώ είχε προηγηθεί η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.

«Και όλα αυτά χωρίς καμία ρύθμιση για το χρέος» προσέθεσε και έθεσε ως πήχη της όποιας απόφασης τη ρύθμιση που προέβλεπε η συμφωνία του 2012.

«Μιλούσατε για εθνική κυριαρχία και έχετε βάλει ταμπέλα «πωλείται» πάνω από την Ελλάδα» συνέχισε στην κριτική της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μίλησε ξεγύμνωμα της κυβέρνησης.

Η κ. Γεννηματά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ΣΥΡΙΖΑ Channel σημειώνοντας ότι αφού δεν κατόρθωσε την δημιουργία του μέσω του κ. Καλογρίτσα, τώρα προσπαθεί με άλλο επιχειρηματία, χάνοντας ωστόσο το ηθικό της πλεονέκτημα.

Σε ότι αφορά τα αντίμετρα η Φώφη Γεννηματά τα χαρακτήρισε ως το νεό παραμύθι και τα μέτρα ως την οδυνηρή πραγματικότητα. «Με τα νέα μέτρα ,οδηγείτε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες στο περιθώριο και ταυτόχρονα τάζετε αναδιανομή της μιζέριας με τα αντίμετρα» συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα τον παρότρυνε να παραιτηθεί  και επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση.  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ το αρνούνται, αλλά η συνεργασία θα γίνει πράξη με την αλλαγή των συσχετισμών.