ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια διαφορετική συνέντευξη: Στον «Αθήνα 9,84» ο Μητσοτάκης το Σάββατο, μιλάει για τον μαγικό κόσμο του βιβλίου

Δημοσίευση 23 Απριλίου 2021, 16:00 / Ανανεώθηκε 23 Απριλίου 2021, 16:25
Μια διαφορετική συνέντευξη: Στον «Αθήνα 9,84» ο Μητσοτάκης το Σάββατο, μιλάει για τον μαγικό κόσμο του βιβλίου
Facebook Twitter Whatsapp

Αποκαλύπτει την αναγνωστική προτίμησή του στις πολιτικές βιογραφίες, από τον Λίνκον έως τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνει για λίγο στην άκρη την πολιτική και ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, σε μια βιβλιοφιλική αποκλειστική συζήτηση με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Κώστα Μοστράτο και Φίλιππο Παππά, στην εκπομπή του Αθήνα 9.84  «Αθήνα το Φελέκι σου», η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη το Σάββατο 24 Απριλίου στις 11 το πρωί.

Θυμάται τα πρώτα του διαβάσματα στα σχολικά και φοιτητικά του χρόνια. Κάνει αναφορά  στην Μπλάιτον, σε ποικίλα ιστορικά βιβλία, στον Τοκβίλ και τον Μαξ Βέμπερ.

Αποκαλύπτει την αναγνωστική προτίμησή του στις πολιτικές βιογραφίες, από τον Λίνκον έως τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Μνημονεύει βιβλία στοχαστών (Κάνεμαν, Χρηστάκης, Μιλάνοβιτς) αλλά και λογοτεχνών που διαβάζει αυτή την περίοδο (Ισιγκούρο, Μουρακάμι, Καραγάτση).

Εμφανίζεται αισιόδοξος για το παρόν και το μέλλον του βιβλίου στην  Ελλάδα, με αφορμή την κίνηση των Χριστουγέννων αλλά και την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και την ταυτόχρονη έκδοση πολλών βιβλίων με αυτή τη θεματολογία.

Προαναγγέλλει νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον χώρο του βιβλίου, το οποίο -με αφορμή την εκπομπή -  όπως τόνισε, θα επισπευστεί.

Τέλος, προτείνει σε όλους μας να έχουμε αναγνωστικές αναζητήσεις και υπενθυμίζει ότι «...διαβάζοντας ένα  βιβλίο δεν είμαστε ποτέ μόνοι».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr